Knysna

Knysna är en populär semesterort i Sydafrika som ligger i det område som kallas för Garden Route. Detta är en lite större ort med en hel del affärer, restauranger och ett myller av små mysiga B&B´s och Guesthouses, som ligger strax utanför staden.

Featherbed 2

Själva staden ligger vid en lagun och kör man ca 10-15 min med bil, hittar man flera fina badstränder. Många väljer att spendera några nätter i Knysna eftersom det ligger i hjärtat av Garden Route, och fungerar bra att ha som bas. Dessutom finns ett flertal golfbanor i området så många golfare väljer att spendera tid här.

BOENDE I KNYSNA

I Knysna rekommenderar vi bl a dessa boenden:

BAMBOO GUEST HOUSE***

3-stjärnigt GuesthouseBamboo pool

Otroligt prisvärt guesthouse i utkanten av Knysna, med flera rymliga familjerum. Här har man precis som namnet antyder, mycket fokus på bambu. Märks i såväl inredning som i den stora trädgården som består av tropisk skog. Pool finns.

Pris: Från R450 per person inkl frukost.

 

 

 

 

AMBER GUEST LODGE***+

3-stjärnigt B&BAmber Guest Lodge

Mysigt Guesthouse som ligger ca 5-10 min med bil från själva Knysna centrum (som i vårt tycke känns lite “stökig”).

Värdinnan Janet är mycket hjälpsam och tipsar gärna om restauranger och aktiviteter i området. Hon har dessutom ordnat med rabatt på de närliggande golfbanorna.

Passar utmärkt för familjer med äldre barn eftersom det finns ett familjerum med 2 separata sovrum och rymligt all-rum. Alla rum är utrustade med tv och kylskåp. Wi-Fi finns också.

Pool finns.

Pris: Från R460 per person inkl frukost.

 

STANNARDS GUEST LODGE***+

Stannards rumVåra kunders stora favorit. Ett populärt B&B, också några km utanför själva centrum. Bra läge om man vill spela golf och här finns även flera Self Catering alternativ och bra utrymmen och upplägg om man reser som en familj.

Pris: Från R555 per person och natt inkl frukost.

 

 

TONQUANI LODGE & SPA****

4-stjärnigt guestlodgeTonquani rum

Detta lyxiga B&B med Spa ligger strax utanför Knysna, omgivet av skog och vackra omgivningar. Perfekt ställe att ha som bas för alla aktiviteter i området, samtidigt som man gott och väl kan spendera en hel del tid på lodgen.

Här finns trevligt poolområde och Spa behandlingar går att bokas för en rimlig peng.

Stora rymliga rum i timmerstugor, alla utrustade med micro och kylskåp och många med egen grill och uteplats.

Pris: Från R800 per person och natt.

 

PROTEA HOTEL KNYSNA QUAYS***+

Knysna quays rumDetta hotell ligger precis nere vid vattnet och i anslutning till det lilla restaurang och shoppingområde som finns.

Alla rum är utrustade med luftkonditionering och det finns en stor pool.

Hotell kan ibland kännas lite opersonligt jämfört med ett litet B&B el Guesthouse, men vill man bo centralt så är det ett helt ok alternativ.

Pris : Från ca R1050 per person och natt.

 

HEAD OVER HILLS*****

head over hills uteLyxigt Guesthouse som ägs av svenska paret Martin och Therese.

Fantastiskt läge längst ut på det som kallas för “The Heads” med utsikt mot lagunmynningen och havet. Alla rum har havsutsikt och rummen är utrustade med alla bekvämligheter man förväntar sig av ett lyxigare guesthouse.

 

Pris: Från R1400 per person och natt inkl frukost.