HYRBIL I SYDAFRIKA

Hyr bil och utforska Sydafrika på egen hand

Absolut bästa sättet att se Sydafrika på, är att hyra en bil och köra runt på egen hand. Vägarna är generellt av väldigt bra kvalitet och man vänjer sig snabbt vid vänstertrafiken.

Att boka en hyrbil i Sydafrika är smidigt och enkelt, och även hyfsat billigt.

Det finns naturligtvis en uppsjö av olika bolag att välja mellan och alla de större internationella bolagen finns representerade.

Det som är viktigt att kolla när man jämför priser, är hur stor självrisken är och om man kan lägga till/inkludera sk “Super cover” för att reducera självrisken helt, eller hur mycket man i värsta fall kan bli skyldig ifall olyckan är framme. Spelar ingen roll om olyckan är ert fel el ej. Självrisken får man ofta betala ändå.

På de allra flesta sajter och bokningsportaler, ingår en standard försäkring och självrisken brukar ofta ligga mellan R15000-30000 (!) så det är ALLTID värt att boka helförsäkrat om det går.

Gäller att läsa det finstilta och leta efter ordet “Excess” som är självrisk på engelska. Hos flera bolag går det bara att boka med standard försäkring på nätet och sedan får man uppgradera bokningen på plats när man hämtar upp bilen. Kan med andra ord bli betydligt dyrare än man först trott. En annan sak man ska tänka på är att det nästan aldrig ingår försäkring av däck och rutor, utan detta är också något man ofta endast kan lägga till på plats och detta brukar kosta ett par tior extra per dag…

Även bra att kolla upp envägsavgifter då man många ggr kanske tänkt hämta upp en bil i säg Kapstaden, men lämna av den i t. ex. Port Elizabeth. Denna “One Way fee” brukar ligga mellan ca R750-1100/ sträcka beroende på vilka orter det gäller.

Vi själva har en alldeles egen bokningsportal hos AVIS, där alla bokningar automatiskt har helförsäkring med 0kr i självrisk så även om hyran kan se lite dyr ut vid första anblicken, så är priserna riktigt bra om man jämför med vad liknande hyra hos allra flesta andra bolag kommer kosta i slutändan. Däremot tillkommer extra försäkring för däck och rutor som endast går att boka på plats, även hos Avis.

 

 

Hyrbil i Sydafrika

Boka hyrbilen via våra länkar

Vi samarbetar med ett flertal olika företag som ni hittar länkar till här nedan.

avis_logo

 

AVIS Car Rental– Det företag som vi själva använder allra mest. Bra utbud med olika bilmodeller, lätt att boka online och man betalar på plats när man hämtat upp bilen.

Man får fylla i sina kreditkortsuppgifter vid bokning för att garantera bokningen men själva hyran och deposit dras först när man startar hyran. Summan som reserveras på kortet vid upphämtning av bilen brukar motsvara hyran + ca R1000 för eventuella extra avgifter (extra förare, däckförsäkring, bensin m.m).

 

Vår egna länk är special-anpassad för just hyrbil i Sydafrika och i alla hyror ingår det automatiskt helförsäkring med självriskeliminering (däck och rutor får man dock försäkra på plats). Envägsavgifter är också inkluderade i priset från början. 

Tips: Bokningsportalen är på svenska så ska man t. ex. hämta upp en bil vid flygplatsen i Kapstaden så är det Kapstaden man ska söka på, inte Cape Town…

Har man använt vår bokningsportal och behöver ändra el avboka sin bilhyra så gör man det genom att gå in på bokningsportalen här och sedan klicka på fliken: Visa, ändra el avbeställ en bokning. Där får man knappa in sitt bokningsnr och efternamn och sedan kan man göra de ändringar man behöver, el boka av bilen. 

Aroundabout Cars-

Aroundabout Cars är en lokal agent i Kapstaden som har förhandlat fram bra priser hos flera olika bilfirmor som Tempest, Europcar m.fl. Hos de ingår oftast en extra förare helt utan kostnad och de erbjuder Super Cover med låga självrisker. Är enkelt att boka via formuläret här nedan:

 

RENTALCARS.COM– Det här är en jämförelsesajt som jämför priser hos de flesta större hyrbilsbolagen och ofta kan ge lägre priser än någon annan.

 

 

Holiday autos

 

 

 

 

Holiday Autos-

Holiday Autos är ytterligare en jämförelsesajt som även den är värd att kolla på. Tydlig bokning och de flesta stora företag finns med.

 

Det är enkelt att boka sin hyrbil via ovan länkar (kostar inget extra) och samtidigt gynnar ni vårat företag 🙂

VÄLKOMNA!

info@sydafrikaexperten.se