Intervju i NWT

För några månader sedan, när vi passade våra vänners vingård nere i Sydafrika, fick vi besök av journalisten Eva som skrev en artikel om oss till en av lokaltidningarna i Värmland. Det var ett väldigt trevligt samtal och kul att få reflektera lite över svårigheter och motgångar man haft som egen-företagare, men att också kunna konstatera att vi har världens roligaste jobb!

Idag publicerades artikeln som kan ni läsa HÄR.

NWT

Sydafrika är billigare än någonsin

Vi har tidigare tipsat om Minnas julkalender där hon varje dag öppnar en ny “lucka” med Sydafrika-tema och i dagens lucka skriver hon om priserna i Sydafrika.

Just nu är nämligen den sydafrikanska valutan (ZAR) svagare än på länge (1 ZAR är ca 0.57kr)  och för oss svenskar betyder det att det mesta är betydligt billigare där nere än hemma i Sverige.

Bensinen kostar under 8kr/ litern…Man kan äta en Big Mac och Co för 25 kr, dricka en öl på restaurang för knappt 10kr och att bo på ett 5 stjärnigt hotell, kostar ofta inte mer än 800-900kr per person och natt!

blogg collage

De låga priserna gör också att det nu är mer prisvärt än någonsin att åka på safari i Sydafrika, jämfört med några av de andra safari-destinationerna som många är bundna till amerikanska dollarn.

Så om ni funderar på ett prisvärt resmål i vinter där ni kan njuta av god mat och dryck och bo bra, samtidigt som ni kan fylla på er D-vitamin konto…åk till Sydafrika!

 

Minnas julkalender är tillbaka

Förra året hade Minna en julkalender med Sydafrika-tema på sin blogg och eftersom dessa inlägg uppskattades av många, återkommer julkalendern även i år.

Varje dag presenteras en ny “lucka” med något som förhoppningsvis ska inspirera och öka intresset för Sydafrika som resmål.

 

Julkalender med sydafrika tema

I dagens lucka hittar ni massa bra information om en av Sydafrikas absolut populäraste turistattraktioner, nämligen Taffelberget.

taffelberget från robben island

 

Luckan hittar ni HÄR.

Vill man läsa alla inlägg från förra årets julkalender så ska ni kika in HÄR och där hittar ni information om Kapstaden, Safari, Garden Route, Restauranger, Bilhyra och mycket mer.

Sydafrikaexperten fyller 6 år

Nu är det 6 år sedan som jag (Minna) tog det stora klivet från anställd till egen-företagare. Och vilken resa det varit! Intresset för Sydafrika som en destination har stadigt vuxit under åren, och nu har vi kunder som reser med oss för 5:e gången!

Helt otroligt!

 

sydafrikaexperten 6 år 2

Är så tacksam över att ha världens roligaste jobb och ser fram mot ännu en spännande säsong!

I år är det extra många som bokar safari, och det är kanske inte så konstigt med tanke på att Sydafrika fortfarande är ett väldigt prisvärt resmål, där man får mycket för pengarna och då kanske det är många som unnar sig det där “lilla extra”.

Även Kapstaden är som vanligt ett givet “måste” och här märker vi att många väljer att stanna lite längre än tidigare år…Gärna 5-7 nätter.

Vi har dessutom fått ett flertal förfrågningar från par som vill gifta sig i Sydafrika och detta är något vi håller på och utvecklar ytterligare, där vi kommer kunna erbjuda ännu fler bröllops-alternativ. Jag och min man Fredric gifte oss på en vingård i början på året och detta har naturligtvis inspirerat oss till att lägga lite extra fokus på bröllop.

bröllop collage hemsidan

Vi hade vår familj, släkt och vänner närvarande, men ofta väljer folk att “fly” ifrån alla bröllopsbestyr, och vill ha en enkel vigsel på stranden el på en vingård, helt utan gäster.

Vi kan hjälpa till med små som stora bröllop.

 

Påminnelse: Nya regler gäller för resor med barn till Sydafrika

VIKTIGT!

Om ni planerar en resa till Sydafrika med barn under 18 år, krävs nu att man visar upp ett sk “Unabridged Birth Certificate” på väg in och ut ur landet. Har man inte detta dokument, blir man helt enkelt portad och de flesta flygbolag kollar detta redan vid incheckning så saknar man de papper som krävs, får man helt enkelt inte gå ombord på planet.

Minnas Blogg, skriver hon tydligt exakt vilka papper som krävs och hur man får tag på dessa från skatteverket osv. Hennes blogginlägg hittar ni HÄR.

Bokar ni en resa genom oss, påminner vi naturligtvis om dessa regler och skickar all information som behövs.

 

50% rabatt på safari

Billig Safari i Krugerområdet

Gör en spännande 3-nätters safariSausage Tree Tented Camp och få den tredje natten för halva priset.

Sausage Tree Tented Camp är ett prisvärt safari-alternativ där man bor i lyxiga tält med eget badrum. Detta safari ligger i Balule Private Game Reserve som är ett viltreservat i det populära Krugerområdet. Reservatet angränsar till den kända statliga parken och här har man tagit bort stängslen mellan de två så att djuren ska ha ett ännu större område att röra sig på.  Här ingår alla måltider och 2 sk “game drives” el safaris per dag. En på eftermiddag/kväll och en tidig morgon innan frukost.

Sausage tree

På Sausage Tree bor man i luftkonditionerade tält.

Tälten är bekväma med ordentliga sängar, golv och egna badrum. Dessutom finns A/C för de allra varmaste dagarna.

Förutom guidad safari, erbjuds diverse spa-behandligar men också dagsutflykter till områden som Blyde River Canyon, djursjukhuset, Krugerparken m.m

Pris på Sausage Tree Tented Camp: R2150 per person och natt inkl boende, alla måltider och 2 safaris per dag.

Erbjudandet om halva priset för den tredje natten är giltig på bokningar fram till 19 dec 2015 och måste bokas senast 30 juni 2015.

3 nätters boende kostar då: ZAR 5375.00 per person  (ca 3900kr)

Behöver man ha en transfer från Johannesburg så kostar 3 nätters paket på Sausage Tree Camp inkl busstransfer till och från Johannesburg  R7075.00 per person. (ca 5100kr).

 

Kontakta oss på: info@sydafrikaexperten.se

 

VÄLKOMNA!

Minnas Julkalender- Allt du behöver veta om Sydafrika

Ni har väl inte missat Minnas julkalender där hon skriver om diverse Sydafrika-tips ända fram till jul?

Hittills har hon skrivit lite om varför man ska resa till Sydafrika, hur det fungerar på restauranger, om att hyra bil, tipsat om safari och golf m.m

Alla hennes inlägg i julkalendern hittar ni HÄR och även om ni inte planerar en resa till Sydafrika just nu, kan den vara bra att kika på när det väl börjar bli dags.

Lucka 10

Dagens lucka handlar om priserna i Sydafrika där ni får bra exempel på vad saker och ting kostar.  Sydafrika är fortfarande ett väldigt prisvärt resmål där man får mycket för pengarna!

 

 

Vi fyller år!

Nu i september är det 5 år sedan vi startade Sydafrikaexperten och i dagarna börjar vår sjätte säsong!

Känns fantastiskt kul att min dröm om att få driva eget gått i uppfyllelse och att det finns ett så stort sug efter resor till Sydafrika 🙂

Vill framförallt tacka alla våra kunder som valt att resa med oss och som varit så snälla och spridit vårt namn. Ni är de bästa ambassadörerna man kan ha så ett STORT TACK för att ni gjort det möjligt för oss att ha världens roligaste jobb!

sydafrika_elefantlogga-liten1

 

 

Födelsedagar ska firas och så även denna.

Just nu erbjuder vi därför 10% rabattALLA safaribokningar som görs under september månad.

För att erhålla denna rabatt så ska ni ange följande bokningskod: JUBILEUM när ni är i kontakt med oss.

Nu ser vi fram mot en riktigt fartfylld och spännande säsong och ytterligare 5 år!

 

jubileum

Stort tack till alla våra trevliga kunder!

 

Att hitta Flyg till Sydafrika

Vi bokar i dagsläget inga flyg till Sydafrika, utan det får kunden ordna på egen hand och sedan kan vi hjälpa till med resten. Boende, hyrbil, aktiviteter m.m.

Men självklart kan vi ge tips om vart man hittar billiga flyg, och ser vi något erbjudande hos något av de större flygbolagen, så brukar vi tipsa om detta på vår Facebook sida.

Bland alla de olika jämförelse-sajter som man har att välja mellan, så har vi på senare tid använt Momondo som vi tycker är enkla att använda och bra på så vis att man kan söka på Multi-city stopp. Perfekt om man exempelvis vill flyga till Johannesburg men hem från Kapstaden.

 

 

 

Viktig information om man ska resa med barn till Sydafrika

Sydafrika har alldeles nyligen infört nya regler vid in och utresa ur Sydafrika om man reser med barn under 18 år. Dessa regler kommer börja gälla 1 juni 2015 och utan de handlingar som krävs, kan barnet nekas inträde till landet.

Dessa nya regler ska förhoppningsvis hjälpa till att minska handel med barn, som tyvärr är ett stort problem i vissa delar av världen.

ALLA barn under 18 år som reser in el ut ur Sydafrika,  visa upp ett “Unabridged Birth Certificate” där det står vilka barnets föräldrar är. 

Reser barnet med bara en av sina föräldrar/målsman, måste man även kunna visa upp ett “medgivande brev” från den andra föräldern som säger att det är ok att resa. Skulle barnet resa med någon annan än sina föräldrar/målsman, behövs medgivande brev från båda föräldrarna.

Mer information om dessa regler hittar ni HÄR.

Eftersom vi i Sverige inte får “Unabridged birth certificates” när barn föds så ska det, om jag förstått det rätt, räcka att beställa ett personbevis på engelska som är stämplat och underskrivet av skatteverket. Detta kan inte beställas el skrivas ut på egen hand, utan måste beställas antingen via telefon el att man går in på ett av Skatteverkets service kontor. 

Denna regel har som sagt inte börjat gälla än så vet inte med säkerhet hur det kommer fungera men planerar ni en resa ner till Sydafrika med familjen under senare delen av nästa år, så är detta något man måste ordna med.