För den med lite mindre budget och gott om tid under sin Sydafrikaresa, rekommenderar vi att man kör runt i Krugerparken på egen hand.

lejon unge ligger ned

 

Att åka in i parken över dagen kostar i dagsläget R204 per person och inne i parken finns ett flertal olika läger el “rest camps” där de erbjuder boende i olika former. Det finns campingplatser, små bungalows med eget kök, och i vissa läger även Guesthouses och B&B. I lägren finns oftast restaurang och på vissa ställen även en enklare handelsbod där man kan köpa vissa basvaror om man vill laga sin egna måltider.

Ett annat alternativ är att bo i någon av de hundratals hotell och vandrarhem som finns strax utanför parken.

lilac breasted roller small

Krugerparken är enorm så vår rekommendation är att man spenderar minst 3-4 nätter, med stopp i olika läger för att ha möjlighet att verkligen njuta av safariupplevelsen. Många bilar runt i parken 5-7 dagar…

I de större lägren erbjuds guidade morgon och eftermiddags safarin och ofta ser man gott om djur i sin egna bil när man kör mellan de olika lägren.

Mer information om Krugerparken hittar ni på den HÄR sidan och ta gärna kontakt med oss så sätter vi ihop en passande resrutt och hjälper er att boka, utan att det kostar något extra!