Som kanske några av er vet som läst Minnas blogg om Sydafrika, så jobbar Minna & Fredric, som driver Sydafrikaexperten, även som värdpar på The Beautiful South Guesthouse i Stellenbosch.

Detta är ett mysigt, litet 3-stjärnigt B&B, på ca 15 min promenad från centrum. Perfekt att ha som bas för några dagar i Sydafrikas vindistrikt.

TBS som vi själva brukar förkorta namnet till, har sammanlagt 9 rum, alla med eget badrum och dusch. På guesthouset finns också en stor härlig pool och en trevlig uteplats med solstolar och utrymme att njuta av det sköna vädret i Sydafrika.

Poolen på The Beautiful South Guesthouse

 I Stellenbosch med omgivning hittar man ett flertal av Sydafrikas absolut bästa restauranger och vingårdar också såklart, och vi brukar rekommendera att man spenderar minst två, gärna tre nätter för att hinna utforska området ordentligt.

Vi har även många gäster som väljer att bo en hel vecka, för att verkligen ha tid att sola & bada, äta och dricka gott och bara njuta av att ha semester…

Man kan boka in sig på en guidad vintur, eller helt enkelt köra omkring bland vingårdarna på egen hand.

Vi hyr även ut cyklar för den som vill cykla till de vingårdar som ligger nära oss.

Inne i själva staden Stellenbosch, är det mysigt att strosa runt och titta i små butiker och alla vackra gamla byggnader som finns utspridda.

Stellenbosch är Sydafrikas näst äldsta stad så det finns gott om historia. Vill man lära sig mer, rekommenderar vi en vandringstur med Hanli som passionerat berättar olika historier om stadens tidigare invånare, samtidigt som man besöker ett flertal restauranger och cafeér för några lättare smakprov av Sydafrikas traditionella maträtter.

Besöker man Stellenbosch en ons, fre el lördag, får man heller inte missa Amazink Live. Detta är en “dinner theatre” i Kayamandi, Stellenbosch kåkstad, där man utlovas underhållning av världsklass! Unga talanger river av kända låtar som garanterat får er att vilja sjunga och dansa med.. Missa inte!

 Vi rekommenderar också en informell vandringstur i Kayamandi där man bla besöker ett dagis som vi på guesthouset är med och sponsrar. En minnesvärd och känslosam upplevelse.

Gillar man att spela golf, finns inte mindre än ett 10-tal golfbanor inom en timmes radie.

Ja, valen är många!

Pris på The Beautiful South Guesthouse: R495 per person och natt inkl frukost.

Hör av er till oss så hjälper vi er med boende, aktiviteter m.m och självklart kan vi rekommendera andra boende alternativ i Stellenbosch också…

VÄLKOMNA!