Minnas Favoriter- Safari, Kapstaden och Vindistrikten

Om Minna själv fick välja hur hon skulle lägga upp en resa till Sydafrika så skulle den innehålla en bra Safari, Kapstaden och även en hel del god mat & vin 🙂

Minna som driver Sydafrikaexperten

Minna som driver Sydafrikaexperten

Därför har vi nu satt ihop ett paket med just detta.

Safari, Kapstaden och Vindistrikten

Tre nätters fantastisk safari med riktig vildmarks känsla, några nätter i Kapstaden med omgivning-En av världens vackraste städer och avslutningsvis några nätter i Sydafrikas vackra vindistrikt.

 

Med detta paket hinner man se och uppleva massor- Utan att behöva flacka runt för mycket och också ha tid att koppla av och bara vara. Minna har valt ut små gömda pärlor till boenden som kanske inte alla känner till.

Denna resa är baserad på en 2 veckors semester med start i Johannesburg och avslut i Kapstaden med omgivning. Reser man t. ex. från Sverige en lördag så är man tillbaka söndagen två veckor senare.

Ni väljer själva vilka dagar/datum som passar er bäst att resa och sedan kollar vi om det finns lediga rum för just dessa datum.

Ankomst i Johannesburg

Dag 1– Ni landar i Johannesburg där ni blir mötta och får en transfer till ert första boende i närheten av flygplatsen så att ni hinner ta igen er efter resan. Boende på Sunrock B&B***. Detta är ett enklare B&B som fungerar ok för en övernattning.

lejonunge

 

Dags för Safari!

Dag 2- Tidig start på dagen och en kort bilfärd tillbaka till Johannesburg flygplats för vidare transfer till er Safari Lodge som ligger i Timbavati Private Game Reserve, ca 6-7 timmars bilresa bort. Detta reservat ligger granne med krugerparken och bildar det som kallas för “Greater Kruger National Park”.

Det finns inga stängsel mellan parkerna, utan djuren kan röra sig fritt emellan. Vid gaten till Timbavati blir ni mötta av personalen på ert safari lodge som kommer vara ert hem för de nästkommande 3 dagarna: Umlani Bush Camp.***

Umlani är en sk ”Bush camp” där man inte har något stängsel runt lägret, utan djuren kan vandra fritt genom området (Ett högre elefant stängsel finns för att hålla elefanterna borta eftersom de tidigare förstört vattenrör och orsakat en hel del skada i lägret).

För att förstärka känslan av att vara ute i vildmarken har hyddorna heller ingen elektricitet. Har man kameror som behövs laddas så kan detta göras i receptionen och i hyddorna finns lyktor som personalen tänder på kvällen. Detta är safari som man föreställer sig att det ska vara!

Boendet på Umlani är hyfsat enkelt men ändå bekvämt med egen toalett och utomhus dusch.

På området finns även en pool man kan svalka sig i och en stor altan man kan sitta vid och titta ut över vattenhålet dit många djur kommer för att släcka törsten.

Traditionella hyddor på Umlani Bush Camp

Traditionella hyddor på Umlani Bush Camp

På Umlani ligger all fokus på djur och natur och är här får man verkligen en fantastisk vildmarks upplevelse!

När ni checkat in och installerat er i er lilla “hydda” är det först dags för lite lättare lunch och sedan åker man ut i öppna safari jeepar på en 3 timmars eftermiddags safari.

Spännande safari i öppen jeep

Spännande safari i öppen jeep

Efter ca halva tiden, stannar man någonstans för att titta på solnedgången och er guide har med sig lite snacks och dryck för det som kallas för en “Sun downer”.

I ert safari paket har ni “all inclusive”så alla måltider och även dryck är inkl (lokala ölsorter, vin, läsk och vatten).

När ni återvänder till lägret efter safarin har det dukats upp för middag och eftersom detta är ett litet, personligt lodge, så sitter alla och äter tillsammans uppdelade på två större bord.

Man träffar människor från hela världen och det är kul att utbyta erfarenheter och historier.

Efter middagen kanske man tar sig en sängfösare och sitter runt elden och lyssnar på den afrikanska natten en stund innan det är dags att krypa till kojs.

DAG 3: Ni blir väckta tidigt (ofta innan kl 06.00) och efter en kopp kaffe el te, sätter ni er i jeeparna för att hinna ut i bushen innan solen går upp.

Det är nu på morgonen som de flesta djur är som mest aktiva och det är lättast att få syn på lejon, leoparder och andra kattdjur.Zebror dricker

Även denna “Game Drive” tar ca 3 timmar och när ni återvänder till lägret, serveras en stor frukost. (Vill ni så brukar guiden även erbjuda lite safari till fots innan frukosten).

Efter frukost har ni några timmar för er själva och vissa passar på att ta en liten tupplur (ni gick trots allt upp i ottan) ett dopp i poolen, eller kanske bara läsa en bra bok med utsikt över bushen.

På eftermiddagen serveras lunch/Afternoon tea och sedan upprepas samma procedur från dagen innan med eftermiddags safari och middag.

Har man riktig tur så får man syn på leopard

Har man riktig tur så får man syn på leopard

DAG 4: Ytterligare en dag ute i bushen. Upplägget ser ut på samma sätt som de tidigare dagarna. Ni kommer göra hela 6 sk “game Drives” under er tid på Umlani, och att ha 3 hela safaridagar, är i vårt tycke det mest optimala.

Är man riktigt äventyrlig av sig, kan man spendera en av nätterna ute i det fria i den “trädkoja” som finns en bit ifrån lägret. Att ligga ensam i den afrikanska natten blir garanterat ett minne för livet!

Waterfront med Taffelberget i bakgrunden

Waterfront med Taffelberget i bakgrunden

Kapstaden- En av världens vackraste städer

DAG 5: Efter en sista safari och frukost, är det tyvärr dags att ta avsked av era nya vänner på Umlani.

Ni får transfer tillbaka till Johannesburg och tar ett sent inrikesflyg (inrikesflyg ingår ej i paketet och bokas separat) vidare till det som kallas för “Mother city” – Kapstaden! Här väntar nya äventyr.

Vår rekommendation är att man bokar flyg direkt från Safarilodgen till Kapstaden för att korta ned restiden.

 

Vid ankomst till Kapstaden blir ni mötta av oss och får transfer till ert nästa boende: An African Villa.****

 

4-stjärniga An African Villa

4-stjärniga An African Villa

Detta Guesthouse ligger i Tamboerskloof, ett trevligt område i de centrala delarna av Kapstaden. Ni bor i deras Platinum rum och har man tur, har rummet utsikt mot taffelberget.

På kort gångavstånd hittar man massa bra restauranger att välja mellan och det är också nära till de flesta turist-attraktionerna i staden.

Boendet på An African Villa håller hög standard och personalen är otroligt tillmötesgående och hjälpsamma med tips och rekommendationer. Finns också en liten pool man kan svalka sig i.

 

Linbana upp på Taffelberget

Linbana upp på Taffelberget

Ni spenderar 5 nätter i Kapstaden och under dessa dagar kan ni åka upp på taffelberget (om vädret tillåter), besöka Robben Island, ta sightseeingbussen runt stan, shoppa i Waterfront, åk ner till godahoppsudden, besöka en kåkstad, och mycket mer.

 

Sydafrikas vindistrikt

Sydafrikas Vindistrikt- Bo på vingård

Dag 10- Efter frukost plockar ni upp er hyrbil och kör ut från Kapstaden och vidare till de vackra vindistrikten som ligger en kort bilresa bort.

Den här dagen rekommenderar vi att ni besöker några av vingårdarna i Stellenbosch vindistrikt. Här finns gårdar som Meerlust, Rust En Vrede, Uva Mira, Simonsig m fl. På eftermiddagen kör ni vidare till Paarl och ert nästa stopp, nämligen den lilla vingården Tempel Wines.***+

Tempel Wines drivs av ett supertrevligt svenskt par och här specialiserar man sig på den Sydafrikanska druvan Pinotage.

Gården ligger ute på landet, i vackra omgivningar och Alf och Marie berättar gärna om hur vin-tillverkningen går till och visar er runt. Här ska ni bo i 2 nätter.

En gömd liten pärla: Tempel Wines

En gömd liten pärla: Tempel Wines

Rummen är alla utrustade med A/C och det finns 2 pooler att välja mellan.

Vingården ligger en bit utanför Paarl, och man har ingen restaurang på gården, men det finns en grillplats som alla kan använda och vi uppmanar er verkligen att åka till en av de lokala matbutikerna för att handla och sedan laga er egen middag.

Är alltid spännande att se vad som finns på hyllorna när man befinner sig utanför Sverige.  Kvalitet, utbud och priser kommer inte göra er besvikna!

Vill man inte laga egen mat, finns flera restauranger ca 15 min bort med bil.

 

tempel vin

NYHET! Nu bjuder vi alla våra kunder på en flaska av gårdens egna vin + en charkis-bricka för två personer er första kväll på gården.

Under er tid på Tempel Wines har ni tid att utforska vingårdarna i Paarl och vår rekommendation är att ni även tar er tid att köra till lite mindre kända områden som Wellington el Swartland.

Robertson vindistrikt

Dag 12-  Idag fortsätter resan i vinets tecken. Ni kör ett par timmar österut, till Robertson vindistrikt och ännu en gömd pärla: Vingården Fraai Uitzicht.**** Här avslutar ni resan med 2 nätters boende i deras Luxury rum.

Fraai luxury Room

Restaurangen på Fraai Uitzicht

Restaurangen på Fraai Uitzicht

Här finns en jättetrevlig restaurang och det är värdparet själva som står för såväl matlagning som servering. På kvällen erbjuds en trevlig middag. (middag till egen kostnad)

Robertson vindistrikt är kanske mindre känt än t. ex Stellenbosch, men här finns massor att se och uppleva och några dagars avkoppling i dessa vackra omgivningar blir ett perfekt avslut på resan.

Dag 14- Dags för hemresa till Sverige 🙁

Förhoppningsvis åker ni tillbaka till Sverige med bagaget fullt av underbara minnen från Sydafrika. Det tar lite drygt 2 timmar att köra från Fraai Uitzicht till flygplatsen.

I detta paket ingår följande:

  • En natts boende på Sunrock B&B***, Johannesburg
  • 3 nätters safaripaket på Umlani Bush Camp*** inkl transfer till och från Johannesburg.
  • Transfer från flygplatsen i Kapstaden till ert boende.
  • 5 nätters boende på An African Villa**** inkl frukost, Kapstaden
  • 2 nätters boende på Tempel Wines***+ vingård inkl frukost, Paarl
  • En Flaska vin och charkis-bricka för 2 personer på Tempel Wines
  • 2 nätters boende på Fraai Uitzicht**** inkl frukost, Robertson vindistrikt
  • Välkomstpaket med kartor, vägbeskrivningar och annan nyttig information
  • 24 timmars svensktalande jourtelefon

 

Pris: Från R19 735.00 per person   (ca 11960 kr per person enl gällande valutakurs sep 2016)

Hyrbil ingår inte i paketet utan detta bokar vi separat till Er och priset varierar från dag till dag men man brukar få räkna från 280 kr per dag och uppåt.

Priset för ovan paket varierar en del beroende på vilken tid på året man reser och aktuell växlingskurs så ta kontakt med oss så ger vi er ett exakt pris utifrån era datum.

Det går även att komma ner lite i pris om man väljer lite enklare rum på några av boendena.

Vill man slippa den långa transfern mellan Johannesburg och safarin, rekommenderar vi att man bokar inrikesflyg till Hoedspruit. Detta brukar kosta ca R1500-2000 enkel väg och detta flyg kan vi hjälpa er hitta men ni bokar själva.

 

VÄLKOMNA!