Makutsi Safari Springs

Makutsi Safari Springs är en privatägd safarilodge som har ett lite annat upplägg än de flesta andra sydafrikanska safaris.

Här bor man inte 2-3 nätter, utan man spenderar minst en vecka på plats, och förutom safari, ingår även andra dagsutflykter samt tid för avkoppling och sol och bad i deras pooler med mineralvatten från deras egna varma källor.

Makutsi ligger mellan bergskedjan Darkensbergen och nationalparken Kruger, ca en timme från Phalaborwa el Hoedspruit flygplats och man kan antingen flyga från Johannesburg, el ta en daglig shuttle-buss.

Detta är ett privat viltreservat med “big 5” och all safari inne i reservatet görs i öppna jeepar, med erfarna guider.

Man bor i traditonella runda hyddor el bungalows som kallas för Rondavel. Dessa rum är alla utrustade med eget badrum, elektricitet, minibar och fläkt.

Enkelt inredda men ändå bekväma bungalows på Makutsi Safari Springs

De individuella hyddorna är utspridda på ett stort område och
lägret är öppet, helt utan stängsel som stänger det vilda livet ute, vilket gör upplevelsen väldigt genuin och spännande.

Detta medför också att vissa regler måste följas som att till exempel inte vara ute efter vissa tider. Under dessa tider transporteras ni till och från era rum i en öppen bil.

Ett standardpaket på Makutsi kan se ut som följer:

Barn under 13 år betalar halva priset och Makutsi är väldigt anpassat för familjer och det finns gott om aktiviteter att sysselsätta stora som små.Makutsis härliga pool- med mineralvatten från deras egna varma källor

Något som gör Makutsi unikt, är de varma mineralkällor som finns och vattnet från dessa, används såväl i de två poolerna, som i alla rum och för resten av lodgen.

Man har även ett stort hållbarhets-tänk och mycket av maten tillagas av egenodlade grönsaker och örter och köttet kommer från farmens egna boskap.

Alla måltider serveras i restaurangen och man sitter tillsammans på stora långbord där man kan utbyta erfarenheter från dagen.

I paketet ingår alltid frukost och middag. Lunch och dryck betalas på plats.


Dagsutflykter i Kruger med omgivning

Blyde River Canyon

Förutom dagliga safariturer i det egna viltreservatet, erbjuds olika dagsutflykter i området. Man kan exempelvis åka med på en heldags-safari inne i den välkända Krugerparken, eller varför inte åka till Blyde River Canyon där det finns ett flertal vackra utsiktplatser.

Båda dessa utflykter ingår i det klassiska paketet och förutom dessa, erbjuds ett flertal andra aktiviteter som man kan boka på plats.

Vill man inkludera fler safariturer än de som ingår i paketet så kan man självklart boka på extra safari också och vill man lägga till fler övernattningar så går det också bra.

Makutsi tented camp

Ett spännande alternativ för den som vill prova på walking safari, är att inkludera 2 nätter i Makutsis tält-läger.

Under dessa dagar utforskar man reservatet till fots och på natten sover man i bekväma “tält” som har elektricitet, samt eget badrum med dusch.

På safari till fots har man möjlighet att se och lära sig mer om växter, insekter och andra djur som är svåra att se när man sitter i jeepen och det är fantastiskt att få se och uppleva naturen från ett annat perspektiv.


Åldersgräns för walking safari är 16 år.


Makutsi Safari Springs är perfekt att kombinera med något av våra “Startpaket i Kapstaden” el som en del av en längre resa.

Hör av er till oss så sätter vi ihop ett paket som passar er.