Prisvärd safari i Sydafrika

Makutsi Safari Springs är en privatägd safarilodge som har ett lite annat upplägg än de flesta andra sydafrikanska safaris.

Här bor man inte 2-3 nätter, utan man spenderar minst en vecka på plats, och förutom safari, ingår även andra dagsutflykter samt tid för avkoppling och sol och bad i deras pooler med mineralvatten från deras egna varma källor.

Makutsi ligger mellan bergskedjan Darkensbergen och Kruger nationalpark, ca en timmes bilresa från Phalaborwa el Hoedspruit flygplats och man kan antingen flyga från Johannesburg, el ta en daglig shuttle-buss.

Detta är ett privat viltreservat med “big 5” och all safari inne i reservatet görs i öppna jeepar, med erfarna guider.

 

Man bor i traditonella runda hyddor el bungalows som kallas för Rondavel. Dessa rum är alla utrustade med eget badrum, elektricitet, minibar och fläkt.

De individuella hyddorna är utspridda på ett stort område och
lägret är öppet, helt utan stängsel som stänger det vilda livet ute, vilket gör upplevelsen väldigt genuin och spännande.

Detta medför också att vissa regler måste följas som att till exempel inte vara ute efter vissa tider. Under dessa tider transporteras ni till och från era rum i en öppen jeep.

Ett standardpaket på Makutsi kan se ut så här:

Ca 15 650kr per person enligt aktuell växlingskurs i april 2024

Priserna gäller till 31 okt 2024.

Barn under 13 år betalar halva priset och Makutsi är väldigt anpassat för
familjer och det finns gott om aktiviteter att sysselsätta stora som små.

Makutsis härliga pool- med mineralvatten från deras egna varma källor

Man har även ett stort hållbarhets-tänk och mycket av maten tillagas av
egenodlade grönsaker och örter och köttet kommer från farmens egna boskap.

Alla måltider serveras i restaurangen och man sitter tillsammans på stora långbord där man kan utbyta erfarenheter från dagen.

I paketet ingår alltid frukost och middag. Lunch och dryck betalas på plats.

Dagsutflykter i Kruger med omgivning

Förutom dagliga safariturer i det egna viltreservatet, erbjuds olika dagsutflykter i området. Man kan exempelvis åka med på en heldags-safari inne i den välkända Krugerparken, eller varför inte åka till Blyde River Canyon där det finns ett flertal vackra utsiktplatser.

Båda dessa utflykter ingår i det klassiska paketet och förutom dessa, erbjuds ett flertal andra aktiviteter som man kan boka på plats.

Vill man inkludera fler safariturer än de som ingår i paketet så kan man självklart boka på extra safari också och vill man lägga till fler övernattningar så går det också bra.

 

MAKUTSI TENTED CAMP

Ett spännande alternativ för den som vill prova på walking safari, är att inkludera 2 nätter i Makutsis tält-läger.

Under dessa dagar utforskar man reservatet till fots och på natten sover man i bekväma “tält” som har elektricitet, samt eget badrum med dusch.

På safari till fots har man möjlighet att se och lära sig mer om växter, insekter och andra djur som är svåra att se när man sitter i jeepen och det är fantastiskt att få se och uppleva naturen från ett annat perspektiv.

 

Ca 15650kr per person enligt aktuell växlingskurs april 2024

Åldersgräns för Walking safari är 16 år

[/et_pb_text]

Flyget till och från Phalaborwa el Hoedspruit bokar ni själva och dessa flyg går att hitta hos exempelvis: www.flysaa.com.

Vill man hellre ta en daglig shuttle buss från Johannesburg så kostar denna ZAR 1000.00 per person/enkel väg. Man ska se till att vara på flygplatsen i Johannesburg kl. 06.30 på morgonen och vi kan hjälpa till att boka hotell i närheten av flygplatsen natten innan om det skulle behövas. 

För mer information om ovan paket: