Transfers och utflykter i Sydafrika

TRANSFER KAPSTADEN

När man landar i Kapstaden kan det vara skönt att bli mött av någon i ankomsthallen och få en transfer direkt till sitt boende, utan att behöva leta efter taxi m.m

Vi erbjuder flygplats-transfer för ZAR 250.00 per person (2 pers minimum)

Pris för 1 resenär: ZAR 350.00 

Hör av er till oss med era flygdetaljer, antalet resenärer och vart i Kapstaden ni kommer bo, så ser vi till att ni får en smidig start på er semester i Sydafrika. 


 

TRANSFER TILL KRUGERPARKEN

Ska ni besöka någon av safari-lodgerna i närheten av Hoedspruit, Skukuza el Hazyview, kan vi hjälpa till med transfer till och från Johannesburg. Detta är en daglig Shuttle som avgår från Johannesburg flygplats runt 06.45 varje morgon och är framme i Kruger-området ca 6-7 timmar senare…

Behöver man få en transfer från Kruger tillbaka till Johannesburg, sker upphämtning ca 10.30 och man är tillbaka i Johannesburg runt 18.00.

Pris för dessa transfers: ZAR 1450.00 per person enkel väg .

Kontakta oss för mer information.


DAGSUTFLYKTER

Vi samarbetar med ett stort antal researrangörer som erbjuder diverse dagsutflykter runt om i Sydafrika. Vissa aktiviteter kan man boka på plats men många aktiviteter bokas upp flera veckor i förväg, så vår rekommendation är alltid att ha förbokat det man vet att man absolut inte vill missa.

En tjänst som vi varmt rekommenderar är Get Your Guide, en bokningstjänst där företag och arrangörer annonserar sina guidade turer och olika dagsutflykter. Här hittar ni allt från guidade vandringar upp på Taffelberget, till vithajsdyk, kåkstadsturer, vinturer m.m. Man bokar och betalar enkelt online.


 

Dyka med vithaj i Sydafrika

Många har säkert drömt om att få stå öga mot öga med en vithaj (på säkert avstånd såklart) och i Sydafrika kan man uppfylla den drömmen genom att åka ut på en utflykt och sänkas ned i bur.

Ca 2 timmar öster om Kapstaden finns ett område där man har störst chans att få syn på dessa mytomspunna rovdjur. Platsen heter Gansbaai och många väljer att övernatta i Hermanus dagen innan, eller så får man en transfer till och från Kapstaden. Själva utflykten görs i båt och se till att ni har tagit sjösjuketabletter innan eftersom det ofta är höga vågor och starka vindar.

För själva “haj dyket” behövs inget dykcertifikat el liknande då själva buren helt enkelt sänks ned strax under vattenytan så att man själv kan ställa sig upp och ta huvudet över vattenytan när man känner för det. Våtdräkt, handdukar m.m brukar ingå men dubbelkolla med arrangören innan.

Ska man få en transfer från Kapstaden, ska man vara förberedd på en mycket tidig start (ofta upphämtning runt kl 04.30).

När man samlas vid centret serveras först en enklare frukost, samtidigt som de går igenom säkerhetsregler och annan viktig information. Sedan tar det sammanlagt ca 3 timmar ute till havs, lite beroende på hur långt ut hajarna befinner sig, och efter turen får man återigen något lättare att äta.

Har man transfer inkluderat, är man oftast tillbaka i Kapstaden runt 14-15.

Pris: ca R2250 per person utan transfer

Pris inkl transfer t/r Kapstaden: R2850 per person.

Finns ett flertal olika arrangörer med licens att välja mellan och av dessa tycker vi själva att Marine Dynamics är bäst.


Kåkstadstur

Besök en av Sydafrikas kåkstäder och få en inblick i hur vardagen ser ut för majoriteten av befolkningen. Trots fattigdom och dåliga förhållanden, möts man av hoppfulla människor med stor framtidstro. På söndagar besöker man en lokal kyrka där man får lyssna en kort stund på den lokala kören som sjunger gospel, innan man gör resten av turen som vanligt. Gospelturen kan ni boka antingen genom att mejla oss och betala på plats, eller genom länken HÄR

Halvdagstur ca 3-4 timmar.

Pris:  R670 per person.

(Denna halvdagstur kan kombineras med ett besök till Robben Island).

 


 

Guidad tur runt kaphalvön

Följ med en av våra privata engelsktalande guider på en utflykt ner till Kaphalvön.

Besök godahoppsudden och pingvinerna vid Boulders beach. Hänförs av de vackra vyerna och det annorlunda landskapet.

Den här turen fungerar så att man bokar guide med bil och kostnaden för detta är R1450 per person/dag om man är 2 personer. Sedan betalar man alla inträden på egen hand. Blir mer prisvärt om man är fler än 2 personer och detta rekommenderas eftersom man har stor flexibilitet och kan styra sin dag och vilka stopp man vill göra. 

Heldagsutflykt

Pris: R1600 per dag för guide inkl transport (inträden betalas separat på plats).

Är man 4 personer kostar det istället R1000 per person/dag. 

Bill man få ner priset, finns det en uppsjö av arrangörer som arrangerar guidade bussresor över dagen och en av dessa hittar ni HÄR. 

 


Guidad tur i vindistrikten

Sydafrika är känt för sina goda viner och bara några mil utanför Kapstaden, hittar man hundratals vingårdar.

Följ med en lokal guide på en guidad tur antingen från Kapstaden, eller ert boende i vindistrikten och lär er mer om Sydafrikas vinhistoria, samtidigt som ni får smaka på ett flertal viner och besöka ett antal olika vingårdar.

Heldagstur inkl transport, guide och vinprovningar (lunch till egen kostnad).

Pris: Från R950 per person och uppåt beroende på varifrån man behöver bli upphämtad.

 


 

Get Your Guide 

 

VÄLKOMNA!