Safari Eastern Cape

PORT ELIZABETH- EASTERN CAPE

För de som planerar köra längs det som kallas för Garden Route, avslutas ofta resan med safari strax utanför Port Elizabeth- Eastern Cape. Detta är ett malarifritt område med ett flertal olika privata viltreservat. Safarin här är bra men man ska inte förvänta sig se leopard som det inte finns så mycket av i den här delen av landet. Däremot finns det ofta stor chans att få syn på gepard. 

AMAKHALA PRIVATE RESERVE

quartermain camp

Detta reservat ligger drygt en timmes resa norr om Port Elizabeth och är ett av de större reservaten i området. Hela området delas av inte mindre än 11 olika lodger, som alla ser lite olika ut, med olika pris.

Allt från enklare “tält” som kostar R2700 per person och natt, till en lyxig bush lodge vars prislapp hamnar runt R5800 per person och natt. Halva priset för barn under 12.


 

KARIEGA PRIVATE GAME RESERVE***+

main lodge kariega game reserve south africa safari luxury (3)

Timmerstugor på Main Lodge

Populäraste safari-alternativet för de kunder som kör längs Garden Route. Kariega är ett privat viltreservat ca 1.5 timme nordöst om Port Elizabeth, i de södra delarna av Sydafrika. Malariafritt. Här har de flera olika lodger att välja på och är extra populärt bland barnfamiljer eftersom de har stugor med upp till 3 sovrum.

Kostar från R4000 per person och natt och uppåt inkl måltider och 2 safaris per dag.

Halva Priset för barn under 12.


 

KWANDWE PRIVATE GAME RESERVE*****

Great Fish River Lodge

Great Fish River Lodge

Lyxigt reservat några timmars bilresa från Port Elizabeth. Riktigt fina rum och en av de få lodgerna i området där man faktiskt ibland har turen att få syn på leopard.

Pris: R5950 per person och natt- All inclusive

Barn under 5 bor gratis och barn upp till 12 år betalar halva priset.


KITCHAKA GAME LODGE*****

Lyxig 5-stjärnig lodge strax utanför Grahamstown, ca 1 timmes bilresa från Port Elizabeth. Lodgen består av 10 vackert inredda sviter, alla med egen uteplats och pool. I priset ingår såväl måltider, dryck och 2 safaris per dag.

Pris: R5950 per person och natt– All inclusive.

Barn över 8 år välkomna.

 


PUMBA PRIVATE GAME RESERVE*****

Msenge Bush Lodge- Pumba

Msenge Bush Lodge- Pumba

Riktigt bra safari-alternativ för såväl familjen, som för bröllopsresan. 2 olika lodger och här är det också all inclusive (även dryck inkl) som gäller. Ett av de få ställena i världen som man har chans att få syn på vita lejon.

Pris R5850 per person och natt- All inclusive. Halva priset för barn under 12.

 


SHAMWARI GAME RESERVE*****

beyethe tented rum

Lyxiga tält på Bayethe Tented camp

 Ett av de största reservaten i området, med 6 olika lodger, alla med lite olika stil och målgrupp.. Har blivit extra känt efter att TV-serien “Shamwari- Ett liv i det vilda” börjat sändas på Animal Planet. Shamwari är också en av de reservat som många kändisar väljer att göra sin safari i och här har de otroligt kunniga guider och väldigt duktig personal.  Vill man ha romantik så är vårat tips att bo i de lyxiga tälten på Bayethe Tented Camp och reser man som ett större sällskap på 6-8 personer, så är den stora villan Sarili Lodge det bästa valet med endast 4 rum.

Pris: Från R5250 per person och natt inkl alla måltider och 2 safaris per dag. Här ingår dessutom ett besök på deras rehabiliterings-center för skadade djur.

Bor man 3 nätter el mer, erbjuds rabatt och vi har t. ex DETTA paket som även har en transfer till och från Port Elisabeth flygplats inkluderad.

 

VÄLKOMNA!