Ska man resa till Sydafrika så är drömmen för de flesta att få göra en safari i Krugerparken.

Att åka runt med guide och få lära sig mer om alla fantastiska djur, är en spännande upplevelse och ofta ett minne för livet!

Kruger safari

 

3-nätters Krugerpaket inkl transfer från Johannesburg

Vi erbjuder ett prisvärt safari-paket i Klaserie Private Game Reserve som är en del av det som kallas för Greater Kruger National Park.

Man har tagit bort alla stängsel mellan de olika parkerna, så att djuren ska kunna röra sig fritt.

Stora skillnaden mellan den statliga delen av Krugerparken, och de privata reservaten i utkanten, är att man i de privata delarna kan köra “off road” och på så sätt komma djuren riktigt nära.

Man har dessutom strikta regler på hur många fordon som får cirkulera ett och samma område så ofta blir själva safari-upplevelsen “mer äkta” när man är färre personer som tittar på djuren samtidigt.

Krugerparken ligger ca drygt 6 timmars bilresa från Johannesburg och i detta paket har vi inkl boende i Johannesburg, transfer till och från parken, samt 3 nätters boende på Africa On Foot*** safari camp.

Africa On Foot är ett litet och personligt lodge med bara 5 rum.

Förutom guidad safari i öppna jeepar, specialiserar man sig här på sk “Walking Safaris” där man till fots utforskar området.

walking safari africa on foot

Rummen är hyfsat enkla men man har alla bekvämligheter som egen toalett och dusch.

För att förstärka känslan av att vara ute i bushen, saknar rummen elektricitet (man kan ladda kameror osv i receptionen) och man känner verkligen att man befinner sig ute i vildmarken.

Program för vårat Krugerpaket:

Dag 1:

 Ni landar i Johannesburg där ni blir mötta och får en transfer till ert boende för natten: Sunrock B&B   Detta är ett lite enklare guesthouse i närheten av Johannesburg flygplats som fungerar bra för en natt.

Dag 2:

 Ni får en transfer tillbaka till flygplatsen redan kl 06.30 där ni går ombord shuttle-bussen som tar er vidare till Klaserie Private game Reserve och er lodge: Africa On Foot. Ni kommer fram till er lodge lagom för sen lunch.

arica on foot jeep

Efter att ni checkat in och installerat er i ert rum, är det dags för en lättare lunch och senare på eftermiddagen när det hunnit svalna lite och djuren börjar röra på sig,  åker ni ut på er första Game Drive el safari.

Denna safari tar ca 3 timmar och ni är tillbaka i lagom tid för middag. Middagen serveras runt ett stort bord där alla sitter tillsammans och det är kul att lära känna nytt folk och utbyta erfarenheter från dagens äventyr.

DAG 3:

Ni blir väckta tidigt och är det ok väder och bra förutsättningar för Walking safari så görs detta på morgonsafarin. (Man förväntas gå upp till 3 timmar varje morgon så ha detta i åtanke om ni vill bo på denna lodge)

Även denna aktivitet tar ca 3 timmar och ni äter Brunch när ni är tillbaka på er lodge.

AFricaOnFootLodge

 

Mitt på dagen har ni tid att koppla av, läsa en bra bok, ta ett dopp i poolen och bara vara.

På eftermiddagen serveras “High tea” som brukar bestå av snacks som kanske en liten bit paj, små canapeér el tårta. Därefter åker ni ut på ytterligare safari och på kvällen är det igen dags för middag.

DAG 4:

Ni blir återigen väckta tidigt och denna dag påminner mycket om dagen innan. Ni gör walking safari på morgonen och safari i jeep på eftermiddagen.

DAG 5:

 Ni gör er sista morgonsafari och äter frukost innan det är dags att lämna vildmarken och få en transfer tillbaka till Johannesburg. Ni är tillbaka i Johannesburg strax efter kl. 18.00 så man ska se till att inte ha något inrikesflyg bokat före kl. 19.30 och internationella flyg före kl. 20.30

(Alternativt bokar ni inrikesflyg tillbaka till Johannesburg el vidare till Port Elizabeth el Kapstaden.)

 

 

 (Ca 11950 kr per person enligt aktuell valutakurs i feb 2024.)

Dessa priser gäller fram till 31 dec 2024.

 

Barn från 5 år och uppåt är välkomna. Familjerum finns.

Vill man ha lyxigare Safari lodge el en lodge där all safari görs i jeep, så kan vi byta boende och vill man lägga till ytterligare nätter så är det heller inga problem.

Samma paket fast med 3-nätters Safari på Umlani Bush Camp*** som ligger i ett annat reservat i samma område, kostar från ZAR 22000 per person (ca 12200 kr per person)

Traditionella hyddor på Umlani Bush Camp

                                             

 

Andra safari-alternativ för samma paket:

Andra lodger som man också kan välja för ett liknande paket inkl transfer är:

Mohlabetsi Safari Lodge***– Passar extra bra för familjer eftersom de har flera familjerum att välja mellan.

Nthambo Tree Camp***+– Liten, intim lodge med endast 5 rum. Ligger granne med Africa On foot. En annan stor favorit hos våra kunder. 

Klaserie River Safari Lodge***– Här erbjuds paket där man även kan göra safari i den statliga delen av Krugerparken + att man kombinerar safari i flera olika reservat.

Sausage Tree Tented Camp***– Bra alternativ om man är sugen på tältsafari.

Kambaku Safari Lodge****– Vill man uppgradera boendet så kan vi varmt rekommendera detta lodge.

Senalala Luxury Safari Camp är ett trevligt 4-stjärnigt alternativ

Senalala Luxury Safari Camp****– Trevlig lodge med fullt utrustade rum, härligt poolområde och bra safari. 

Kapama Game Reserve****+- Lyxigt alternativ med stora fina poolområden + Spa som man kan njuta av när man inte är ute på safari.

Pondoro*****– 5-stjärnig lodge med härligt inredda rum och romantisk atmosfär. Spa finns på området.

Buffalo suite Pondoro Safari Game Lodge

                      

Vill man slippa den långa transfern i buss, rekommenderar vi alla att istället boka ett inrikesflyg till el från Hoedspruit. Blir ca R1500-2000 dyrare än att åka i buss…

Går även att boka flyg från Hoedspruit, direkt vidare till Kapstaden efter safarin.

Inrikesflyg bokar kunden själv och dessa hittar ni hos Airlink

 

 

VÄLKOMNA!