Ska man resa till Sydafrika så är drömmen för de flesta att få göra en safari i Krugerparken.

Att åka runt med guide och få lära sig mer om alla fantastiska djur, är en spännande upplevelse och ofta ett minne för livet!

Kruger safari

 

3-nätters Krugerpaket inkl transfer från Johannesburg

Vi erbjuder ett prisvärt safari-paket i Timbavati Private Game Reserve som är en del av det som kallas för Greater Kruger National Park.

Man har tagit bort alla stängsel mellan de olika parkerna, så att djuren ska kunna röra sig fritt.

Stora skillnaden mellan den statliga delen av Krugerparken, och de privata reservaten i utkanten, är att man i de privata delarna kan köra “off road” och på så sätt komma djuren riktigt nära.

Man har dessutom strikta regler på hur många fordon som får cirkulera ett och samma område så ofta blir själva safari-upplevelsen “mer äkta” när man är färre personer som tittar på djuren samtidigt.

Krugerparken ligger ca drygt 6 timmars bilresa från Johannesburg och i detta paket har vi inkl boende i Johannesburg, transfer till och från parken, samt 3 nätters boende på en äkta safarilodge mitt ute i bushen.

Vill man slippa den långa transfern, rekommenderar vi att man istället bokar ett inrikesflyg från Johannesburg till Hoedspruit och att vi ordnar med transfer därifrån till lodgen. Vi är flexibla och sätter ihop ett paket som passar just Er!

 

Umlani Bush Camp är ett litet och personligt lodge med bara 8 rum och max ett tjugotal gäster samtidigt. Detta är en lodge som vi samarbetat med i mer än 15 år och som vi ofta återkommer till och uppskattar extra mycket just för “Bush känslan”. Perfekt ställe om man vill koppla ner och komma riktigt nära naturen.

Förutom guidad safari i öppna jeepar, erbjuds ibland också “Walking Safaris” där man till fots utforskar området.

Rummen är hyfsat enkla men har bekvämligheter som egen toalett och dusch.

För att förstärka känslan av att vara ute i bushen, saknar rummen elektricitet (man kan ladda mobiler och kameror osv i receptionen) och man känner verkligen att man befinner sig ute i vildmarken.

Program för vårat Krugerpaket:

Dag 1:

 Ni landar i Johannesburg där ni blir mötta och får en transfer till ert boende för natten: Sunrock B&B   Detta är ett lite enklare guesthouse i närheten av Johannesburg flygplats som fungerar bra för en natt.

Dag 2:

 Ni får en transfer tillbaka till flygplatsen redan kl 06.30 där ni går ombord shuttle-bussen som tar er vidare till Timbavati Private game Reserve och er lodge: Umlani Bush Camp Ni kommer fram till er lodge lagom för sen lunch.

Efter att ni checkat in och installerat er i ert rum, är det dags för en lättare lunch och senare på eftermiddagen när det hunnit svalna lite och djuren börjar röra på sig,  åker ni ut på er första Game Drive el safari.

Denna safari tar ca 3 timmar och ni är tillbaka i lagom tid för middag. Middagen serveras runt ett stort bord där alla sitter tillsammans och det är kul att lära känna nytt folk och utbyta erfarenheter från dagens äventyr.

DAG 3:

Ni blir väckta tidigt och efter en snabb kopp kaffe, är det återigen dags att bege sig ut på en safari. Ofta kombineras tid i den öppna jeepen, med en kortare vandring till fots.

Även denna aktivitet tar ca 3 timmar och ni äter frukost när ni är tillbaka på er lodge.

 

Mitt på dagen har ni tid att koppla av, läsa en bra bok, ta ett dopp i poolen och bara vara.

Vid en damm en bit ifrån lägret, har Umlani en trädkoja som man kan besöka och det är inte helt ovanligt att elefanter och andra djur kommer dit för att släcka törsten mitt på dagen. Är man riktigt äventyrlig av sig så kan man också få lägga in önskemål om att få övernatta där.

På eftermiddagen serveras lunch och därefter åker ni ut på ytterligare safari och på kvällen är det igen dags för gemensam middag.

DAG 4:

Ni blir återigen väckta tidigt och denna dag påminner mycket om dagen innan. Ni gör en morgonsafari och en eftermiddags safari.

DAG 5:

 Ni gör er sista morgonsafari och äter frukost innan det är dags att lämna vildmarken och få en transfer tillbaka till Johannesburg. Ni är tillbaka i Johannesburg strax efter kl. 18.00 så man ska se till att inte ha något inrikesflyg bokat före kl. 19.30 och internationella flyg före kl. 20.30

(Alternativt bokar ni inrikesflyg tillbaka till Johannesburg el vidare till Port Elizabeth el Kapstaden.)

Kruger paket

 (Ca 12735 kr per person enligt aktuell valutakurs i juli 2024.)

Dessa priser gäller fram till 31 dec 2024.

 

Barn i alla åldrar är välkomna. Familjerum finns.

Vill man ha lyxigare Safari lodge med exempelvis A/C på rummen, så kan vi byta boende och vill man lägga till ytterligare nätter så är det heller inga problem.

På safari är det kutym att erlägga dricks till safariguider och övrig personal. Den rekommenderade summan är ca R1200-1500 per person för en tre-nätters vistelse så är bra om man tar med detta i beräkningen redan när man bokar sin safari. 

 

Andra safari-alternativ för samma paket:

Andra lodger som man också kan välja för ett liknande paket inkl transfer är:

Naledi Bush Lodge****- En av våra tidigare kunders stora favoriter!  Ligger i Balule Nature Reserve. Bush lodge men med A/C, Wi-fi på rummen osv så lite lyxigare än Umlani. 

Nthambo Tree Camp***+– Liten, intim lodge med endast 5 rum. En annan stor favorit hos våra kunder. 

Sausage Tree Tented Camp***– Bra alternativ om man är sugen på tältsafari.

Senalala Luxury Safari Camp är ett trevligt 4-stjärnigt alternativ

Senalala Luxury Safari Camp****– Trevlig lodge med fullt utrustade rum, härligt poolområde och bra safari. 

Pondoro Game Lodge*****– 5-stjärnig lodge med härligt inredda rum och romantisk atmosfär. Spa finns på området och det här är perfekta valet för er som letar efter ett riktigt bra alternativ för bröllopsresan. Supermysigt ställe och Madelens personliga favorit i Kruger-området.  Rekommenderas varmt!

Buffalo suite Pondoro Safari Game Lodge

                      

Vill man slippa den långa transfern i buss, rekommenderar vi alla att istället boka ett inrikesflyg till el från Hoedspruit. Blir några tusenlappar dyrare än att åka i buss.

Går även att boka flyg från Hoedspruit, direkt vidare till Kapstaden efter safarin.

Inrikesflyg bokar kunden själv och dessa hittar ni hos

Airlink

Cemair

 

 

VÄLKOMNA!