Dagsutflykter i St Lucia

St Lucia är en populär liten semesterort ca 3 timmar norr om Durban. Här finns ett otroligt rikt djurliv och det är inte helt ovanligt att se flodhästar promenera på gatorna på kvällen.

St Lucia är ett perfekt resmål att spendera några dagar i och det erbjuds många olika dagsutflykter som flodhäst-kryssningar, valsafari (under säsong), sköldpadds-safari och lite kortare safariturer i de närliggande områdena, snorkel/safaraiturer till Cape Vidal m.m.

 

 

 

Här är en lista på de aktiviteter vi erbjuder ihop med priser i svenska kronor. Dessa bokas och förbetalas genom oss och sedan får ni en voucher av oss med tid för upphämtning.

 

FLODHÄST-KRYSSNING– Pris från 120 kr per person  (Barn under 12 betalar halva priset).

 

St Lucia är som sagt känt för sitt stora antal flodhästar och på denna 2-timmes kryssning är man garanterad att få syn på flodhäst och annars får man sina pengar tillbaka! Finns även ett stort antal olika fågelarter och har man tur kanske man får syn på en krokodil som lapar sol på stranden. Avgång kl 10, 12, 14 & 16.00

krokodil

SAFARI I HLUHLUWE– Pris från 595 kr per person


Upphämtning väldigt tidig morgon (Ibland redan kl 04.30). Heldags guidad tur till Sydafrikas äldsta statliga viltreservat. Hluhluwe är en otroligt vacker park med många kullar och fantastiska vyer. Har man tur får man syn på “Big 5” och denna park är speciellt känt för sitt stora antal noshörningar.  I turen ingår frukost, lunch och dryck. Tillbaka i St Lucia sen eftermiddag.

lejon mara 1

DAGSUTFLYKT TILL CAPE VIDAL- Pris från 410 kr per person. 


Upphämtning runt kl 08.30. Följ med på en härlig dagsutflykt till området Cape Vidal, som är en del av Isimangaliso Wetland park och ett av Sydafrikas vackraste strandområden. På vägen kör ni genom ett viltreservat och är det bra väder, kan de som vill, snorkla i det ljumma havet. (Snorklingen är extremt väder beroende). Lunch ingår och ni är tillbaka i St Lucia strax efter kl 14.00.

 

SAFARI I ST LUCIAS NÄROMRÅDE– Pris från 280 kr per person.


Denna eftermiddags safari görs i ett viltreservat strax väster om själva byn- Detta är ingen Big 5 park men man har god chans att få syn på olika antiloper, giraffer, zebror m.m. Perfekt för familjer med yngre barn. Turen tar ca 3 timmar.

 

SKÖLDPADDS SAFARI- Pris från 630 kr per person.

 

Ca en timme norr om St Lucia, i Cape Vidal området, finns det en strand dit de stora havs-sköldpaddorna kommer för att lägga sina ägg (Säsongen varar mellan nov-feb).

Följ med på ett spännande nattäventyr där ni kör i mörkret genom ett viltreservat och sedan ut på stranden i hopp om att få syn på sköldpaddor. Beroende på tidvattnet, startar denna tur oftast inte förrän efter kl 21.00 och man är ofta inte tillbaka förrän runt midnatt-01.00.

I turen ingår även en enklare middag i form av en kyckling sallad el liknande och dryck som intas på stranden.

Ofta får man gå ur jeepen och promenera drygt 1-1.5 km så se till att ni har bekväma promenadskor och en långärmad tröja med er.  Finns inga garantier att man kommer få syn på sköldpaddor men det är i vilket fall som helst en häftig känsla att promenera längs stranden i månskenet…

Denna tur är enormt populär och behövs oftast förbokas minst 1 månad i förväg…

 

Detta är de populäraste turerna och förutom dessa erbjuds även fiske, fågelskådning och valsafari när det är säsong.

 

För trevliga små B&B´s och Guesthouses i St Lucia området ska ni kika på den HÄR sidan.

 

Hör av er till oss på info@sydafrikaexperten.se med er bokning.

VÄLKOMNA!