MINNAS FAVORITER

 

Om Minna själv fick välja hur hon skulle lägga upp en resa till Sydafrika så skulle den innehålla en bra Safari, Kapstaden och även en hel del god mat & vin 🙂

Minna som driver Sydafrikaexperten

Minna Nilivaara- Ägare på Sydafrikaexperten

Därför har vi nu satt ihop ett paket med just detta.

Flesta av våra kunder väljer att boka flyget själva men vi samarbetar med en flygagent och kan hjälpa till att även boka flyget mot en mindre avgift.


Safari, Kapstaden och Vindistrikten

Tre nätters fantastisk safari med riktig vildmarks känsla, följt av några dagars avkoppling på lyxigt boutique hotell, några nätter i Kapstaden och avslutningsvis några nätter i Sydafrikas vackra vindistrikt– Franschhoek.

Med detta paket hinner man se och uppleva massor- Utan att behöva flacka runt för mycket och också ha tid att koppla av och bara vara. Minna har valt ut små gömda pärlor till boenden som kanske inte alla känner till.

Denna resa är baserad på en 2 veckors semester med start i Johannesburg och avslut i Kapstaden med omgivning. Reser man t. ex. från Sverige en lördag så är man tillbaka söndagen två veckor senare.

Flyget bokar ni själva.

Ni väljer själva vilka dagar/datum som passar er bäst att resa och sedan kollar vi om det finns lediga rum för just dessa datum. I denna resa ingår dessutom alla transfers, så att man slipper köra el hyra bil. 


Ankomst i Johannesburg

Dag 1– Ni landar i Johannesburg där ni blir mötta och får en transfer till ert första boende i närheten av flygplatsen så att ni hinner ta igen er efter resan. Boende på Sunrock B&B***.

Detta är ett enklare B&B som fungerar ok för en övernattning.

lejonunge

 

Dags för Safari!

Dag 2- Tidig start på dagen och en kort bilfärd tillbaka till Johannesburg flygplats för vidare inrikesflyg till HOEDSPRUIT. När ni landar på flygplatsen där, väntar en transfer som tar er till er Safari Lodge som ligger i Timbavati Private Game Reserve, 45 minuters bilfärd bort. Detta reservat ligger granne med krugerparken och bildar det som kallas för “Greater Kruger National Park”.

Kruger safari

Det finns inga stängsel mellan parkerna, utan djuren kan röra sig fritt emellan. Vid gaten till Timbavati blir ni mötta av personalen på ert safari lodge som kommer vara ert hem för de nästkommande 3 dagarna: Umlani Bush Camp.***

Umlani är en sk ”Bush camp” där man inte har något stängsel runt lägret, utan djuren kan vandra fritt genom området (Ett högre elefant stängsel finns för att hålla elefanterna borta eftersom de tidigare förstört vattenrör och orsakat en hel del skada i lägret).

Pool area, Umlani Bushcamp

För att förstärka känslan av att vara ute i vildmarken har hyddorna heller ingen elektricitet. Har man kameror som behövs laddas så kan detta göras i receptionen och i hyddorna finns lyktor som personalen tänder på kvällen. Detta är safari som man föreställer sig att det ska vara!

Boendet på Umlani är hyfsat enkelt men ändå bekvämt med egen toalett och utomhus dusch.

På området finns även en pool man kan svalka sig i och en stor altan man kan sitta vid och spana efter djur.

Traditionella hyddor på Umlani Bush Camp

Traditionella hyddor på Umlani Bush Camp

På Umlani ligger all fokus på djur och natur och är här får man verkligen en fantastisk vildmarks upplevelse!

När ni checkat in och installerat er i er lilla “hydda” är det först dags för lite lättare lunch och sedan åker man ut i öppna safari jeepar på en 3 timmars eftermiddags safari.

Spännande safari i öppen jeep

Spännande safari i öppen jeep

Efter ca halva tiden, stannar man någonstans för att titta på solnedgången och er guide har med sig lite snacks och dryck för det som kallas för en “Sun downer”.

I ert safari paket har ni “all inclusive”så alla måltider och även dryck är inkluderade (lokala ölsorter, vin, läsk och vatten).

När ni återvänder till lägret efter safarin har det dukats upp för middag och eftersom detta är ett litet, personligt lodge, så sitter alla och äter tillsammans uppdelade på två större bord.

Man träffar människor från hela världen och det är kul att utbyta erfarenheter och historier.

Efter middagen kanske man tar sig en sängfösare och sitter runt elden och lyssnar på den afrikanska natten en stund innan det är dags att krypa till kojs.

Vill man ha lite högre boende-standard så kan vi självklart ge förslag på lite lyxigare lodger som exempelvis denna.

DAG 3: Ni blir väckta tidigt (ofta innan kl 06.00) och efter en kopp kaffe el te, sätter ni er i jeeparna för att hinna ut i bushen innan solen går upp.

Det är nu på morgonen som de flesta djur är som mest aktiva och det är lättast att få syn på lejon, leoparder och andra kattdjur.Zebror dricker

Även denna “Game Drive” tar ca 3 timmar och när ni återvänder till lägret, serveras en stor frukost. (Vill ni så brukar guiden även erbjuda lite safari till fots innan frukosten).

Efter frukost har ni några timmar för er själva och vissa passar på att ta en liten tupplur (ni gick trots allt upp i ottan) ett dopp i poolen, eller kanske bara läsa en bra bok med utsikt över bushen.

På eftermiddagen serveras lunch/Afternoon tea och sedan upprepas samma procedur från dagen innan med eftermiddags safari och middag.

Har man riktig tur så får man syn på leopard

Har man riktig tur så får man syn på leopard

DAG 4: Ytterligare en dag ute i bushen. Upplägget ser ut på samma sätt som de tidigare dagarna. Ni kommer göra hela 6 sk “game Drives” under er tid på Umlani, och att ha 3 hela safaridagar, är i vårt tycke det mest optimala.

Är man riktigt äventyrlig av sig, kan man spendera en av nätterna ute i det fria i den “trädkoja” som finns en bit ifrån lägret. Att ligga ensam i den afrikanska natten blir garanterat ett minne för livet!


Unembeza Boutique Lodge

DAG 5: Efter er sista morgonsafari och frukost, får ni en transfer vidare till Unembeza Boutique Lodge****, där några dagars avkoppling i lyxig miljö väntar. 

Detta Boutique hotell ligger i Hoedspruit Wildlife Estate och här kan man sola och bada, eller boka in sig på någon av alla aktiviteter som erbjuds.

I området finns en hel del djur och man kan hyra mountainbike, el gå till fots och utforska omgivningarna.

Alternativt bokar man in sig på en guidad tur till Panorama Rutten och Blyde River Canyon. 

Blyde River Canyon

Är man sugen på mer safari, kan man dessutom boka enstaka safariturer i Krugerområdet. 

Ni spenderar 2 nätter här.


Waterfront med Taffelberget i bakgrunden

Waterfront med Taffelberget i bakgrunden

 

 

Kapstaden- En av världens vackraste städer

DAG 7: Idag får ni en transfer till Hoedspruit flygplats där ni tar ett inrikesflyg vidare till Kapstaden (inrikesflyg ingår ej i paketet och bokas separat).

Vid ankomst till Kapstaden blir ni mötta av er chaufför och får transfer till ert nästa boende: Blackheath Lodge****

Blackheath lodge

Detta Guesthouse ligger i Sea Point, ett trevligt område på ca 30 minuters promenad från Waterfront (enkelt att ta sig dit med taxi).

Här finns ett litet men trevligt poolområde och rummen är fräscha och självklart finns A/C på alla rum.

Boendet på Blackheath Lodge håller bra standard och personalen är otroligt tillmötesgående och hjälpsamma med tips och rekommendationer. 

Linbana upp på Taffelberget

Linbana upp på Taffelberget

Ni spenderar 4 nätter i Kapstaden och under dessa dagar kan ni åka upp på taffelberget (om vädret tillåter), besöka Robben Island, ta sightseeingbussen runt stan, shoppa i Waterfront, åk ner till godahoppsudden, besöka en kåkstad, och mycket mer.


 

Sydafrikas vindistrikt

Sydafrikas Vindistrikt- Franschhoek

Dag 11- Efter frukost blir ni upphämtade och får en transfer vidare till Sydafrikas vindistrikt och gourmetstaden Franschhoek. Här avslutar ni resan med 3 avkopplande dagar på Avondrood Guesthouse****

Denna gömda lilla pärla ligger längs huvudgatan i Franschhoek så det är enkelt att promenera till restauranger och butiker.

Rummen är rymliga och stilfullt inredda med många fina detaljer. Servicenivån är hög och personalen är mycket hjälpsamma med tips på vad man ska se och göra i Franschhoek.

I den stora trädgården finns en pool att svalka sig i och i loungen, finns en välfylld honestybar. 

Ett utmärkt sätt att utforska vingårdarna på, är att boka in sig på Winetram, som är en hop on- Hop off – tåg/buss som cirkulerar mellan de olika vingårdarna i Franschhoeks närområde. Finns även flera bra guidade turer om man föredrar det.

I Franschhoek är utbudet på restauranger fantastiskt och missa inte att boka bord på t. ex. La petite ColombeReubens, Protegé eller Chefs Warehouse at Maison.


Dag 14- Dags för hemresa till Sverige 🙁

Förhoppningsvis åker ni tillbaka till Sverige med bagaget fullt av underbara minnen från Sydafrika. Ni får en transfer från Franschhoek, tillbaka till Kapstadens flygplats.


I detta paket ingår följande:

Priset för ovan paket varierar en del beroende på vilken tid på året man reser och aktuell växlingskurs så ta kontakt med oss så ger vi er ett exakt pris utifrån era datum. Ovan pris är baserat på en resa i okt 2024.

 

Inrikesflyg till och från Hoedspruit hittar man hos:

AIRLINK

Vi kan självklart också hjälpa till med flygbokningen men tar då ut en extra avgift för detta. 

VÄLKOMNA!