Finns såklart massa olika hotell i Sydafrika men många väljer istället att bo småskaligt på ett sk B&B el Guesthouse. 

Många av dessa är lite mindre till storleken med bara några få rum som bidrar till en personlig och annorlunda upplevelse.

Ofta är det ägaren själv som har hand om driften och ofta även den som lagar frukosten på morgonen.

The Beautiful South Guesthouse i Stellenbosch

Man brukar få räkna med ca R700-1000 per person och natt i de flesta områden, lite beroende på standard och läge.

I Sydafrika använder man sig av ett “Stjärn” system som är specifikt anpassat för B&B´s och Guesthouses, så bokar man ett 4-stjärnigt Guesthouse så betyder inte detta att det är lika som ett 4-stjärnigt hotell, utan snarare att service nivån och boende standarden är högre än på ett 3-stjärnigt B&B el Guesthouse.

Man ska inte jämföra guesthouses med hotell men enligt oss, håller Guesthousen ofta minst lika bra kvalitet som hotellen.

Stora skillnaden är att Guesthouse & B&B ofta inte har egen restaurang för lunch och middag utan har bara licens för frukost.

I de större städerna kan däremot hotell ibland vara att föredra då de ofta har väldigt bra lägen och mycket att erbjuda i form av swimmingpool, gym, restaurang, bar m.m

Vi hjälper gärna till och bokar såväl hotell, B&B´s och Guesthouses runtom Sydafrika.

Det kostar inget extra att boka genom oss utan vi gör vår förtjänst genom att hotellen ofta ger agenter som oss en liten rabatt 🙂

Man kan antingen be om att få ett fullständigt reseförslag på rutt, boende och hyrbil, eller så har man kanske själv hittat boenden som man skulle vilja boka men inte är helt säker på om själva resrutten fungerar…Då kan vi hjälpa till.

Vi bokar inte enbart de ställen som vi rekommenderar här på hemsidan, utan kan hjälpa till med bokningar av de flesta Hotell, Safari lodger, B&B´s och Guesthouses utspridda över hela Sydafrika.

Många gånger har kunden redan bokat det mesta på egen hand men kört fast med ett specifikt boende, eller bara vill ha allmänna tips och råd, eller kanske boka en specifik aktivitet…Ingenting är för stort eller för litet!

Bokar man genom oss får man även ett välfyllt välkomstpaket hem på posten innan resan. I detta hittar man såväl kartor, vägbeskrivningar, restaurang-tips och annan nyttig information.

VÄLKOMNA!