Johannesburg

Johannesburg är Sydafrikas största stad och i vårt tycke en spännande stad med en hel del att erbjuda även för turister. Tidigare hade Johannesburg ett riktigt dåligt rykte men de senaste åren har man löst många av de tidigare problemen och vi tycker absolut att man kan spendera en natt el två i “Jozi” som Sydafrikanerna själva kallar staden.

Många kanske bara ska göra en övernattning och sedan flyga vidare och då är det ofta smidigast att bo på hotell nära flygplatsen, men ska man spendera några dagar i Johannesburg, rekommenderar vi områden som Sandton, Rosebank el Melville.

Besöker man Johannesburg får man inte missa några av nedan turistattraktioner:

Soweto– Åk på guidad tur till en av Sydafrikas största kåkstäder och en av Johannesburgs mest spännande förorter.

Sightseeingbussen– Ta Hop on-Hop off bussen som går runt hela Johannesburg.

Apartheid Museum– Oerhört intressant museum där man kan lära sig mer om Sydafrikas brokiga och våldsamma förflutna. I vårt tycke ett av landets bästa museum.

Gold Reef City– Åk tillbaka i tiden- Till guldrushens dagar! Här kan man strosa runt i en uppbyggd by som återspeglar livet i Johannesburg vid förra sekelskiftet. Åk på en guidad tur ner i en guldgruva el besök den nöjespark med flera åk-attraktioner som också finns här. En utflykt som passar hela familjen.

Shopping- Besök något av de hundratals shoppingområden och malls som finns i olika delar av Johannesburg. Finns också flera loppismarknader i de mer centrala delarna av staden.

 

Hotell i Johannesburg

Liz at Lancaster****

Mysigt boende hos Liz

Mysigt boende hos Liz

 

Detta är ett supermysigt Guesthouse i ett lugnt och trevligt område som heter Rosebank.

Stället drivs av Liz som är en hejare på att ge tips på saker att se och göra och hennes personal gör alla det “lilla extra”.

Boka gärna in er på någon av dagsutflykterna som erbjuds.

Pris Från R415 per person och uppåt.

 

Sleepy Gecko****sleepy gecko

Melville är en trevlig stadsdel med lite “bohem” känsla och här rekommenderar vi Sleepy Gecko B&B. Mysigt litet ställe på gångavstånd till alla coola barer och mysiga restauranger som kantar huvudgatan i Melville.

Pris: Från R300 per person och uppåt.

Hotell nära flygplatsen

Flesta turister som övernattar i Johannesburg har antingen precis landat i Sydafrika, el ska snart flyga el resa vidare till Krugerparken, Kapstaden, Durban osv. Eftersom trafiken i Johannesburg är tät, brukar det bli smidigast om man bor i närheten av flygplatsen.

Sunrock B&B***

Sunrock B&B

Sunrock B&B

Litet Guesthouse på kort bilavstånd från flygplatsen. Transfer till och från flygplatsen ingår och man erbjuder även gratis internet. Enklare boende men helt ok för en natt.

Pool finns.

Pris: R425 per person och natt inkl frukost.

 

Garden Court O.R Tambo***

Större hotell med restaurang och pool. Fungerar bra för en natt. Shuttle till och från flygplatsen finns.

Pris: R550 per person och natt inkl frukost.

 

Dóreale Grande at Emperor´s Palace*****doreale

Lyxigt hotell i anslutning till ett stort Casino med flertal restauranger att välja mellan och bio. Stort poolområde och gratis Shuttle till och från flygplatsen.

Pris: Från ca R1500 per person och natt men ska man resa dec/jan månad har de ofta specialerbjudanden med halva priset.