Knysna

Knysna är en populär semesterort i Sydafrika som ligger i det område som kallas för Garden Route. Detta är en lite större ort med en hel del affärer, restauranger och ett myller av små mysiga B&B´s och Guesthouses, som ligger strax utanför staden.

Featherbed 2

Själva staden ligger vid en lagun och kör man ca 10-15 min med bil, hittar man flera fina badstränder. Många väljer att spendera några nätter i Knysna eftersom det ligger i hjärtat av Garden Route, och fungerar bra att ha som bas. Dessutom finns ett flertal golfbanor i området så många golfare väljer att spendera tid här.

BOENDE I KNYSNA

I Knysna rekommenderar vi bl a dessa boenden:


BAMBOO GUEST HOUSE***

Bamboo pool

3-stjärnigt Guesthouse

Otroligt prisvärt guesthouse i utkanten av Knysna, med flera rymliga familjerum. Här har man precis som namnet antyder, mycket fokus på bambu. Märks i såväl inredning som i den stora trädgården som består av tropisk skog. Pool finns.

Pris: Från R530 per person inkl frukost.


 

AMBER GUEST LODGE***+

Amber Guest Lodge

3-stjärnigt B&B

Mysigt Guesthouse som ligger ca 5-10 min med bil från själva Knysna centrum (som i vårt tycke känns lite “stökig”).

Värdinnan Janet är mycket hjälpsam och tipsar gärna om restauranger och aktiviteter i området. Hon har dessutom ordnat med rabatt på de närliggande golfbanorna.

Passar utmärkt för familjer med äldre barn eftersom det finns ett familjerum med 2 separata sovrum och rymligt all-rum. Alla rum är utrustade med tv och kylskåp. Wi-Fi finns också.

Pool finns.

Pris: Från R600 per person inkl frukost.


STANNARDS GUEST LODGE***+

Stannards rum

Våra kunders stora favorit. Ett populärt B&B, också några km utanför själva centrum. Bra läge om man vill spela golf och här finns även flera Self Catering alternativ och bra utrymmen och upplägg om man reser som en familj.

Pris: Från R640 per person och natt inkl frukost.


ALEXANDER HOUSE*****

5-stjärnigt guesthouse

Detta lyxiga Guesthouse ligger med utsikt mot havet vid området som kallas för The Heads, en bit ifrån själva centrum.

Perfekt ställe att ha som bas. 

Pris: Från R1400 per person och natt.


PROTEA HOTEL KNYSNA QUAYS***+

Knysna quays rum

Detta hotell ligger precis nere vid vattnet och i anslutning till det lilla restaurang och shoppingområde som finns.

Alla rum är utrustade med luftkonditionering och det finns en stor pool.

Hotell kan ibland kännas lite opersonligt jämfört med ett litet B&B el Guesthouse, men vill man bo centralt så är det ett helt ok alternativ.

Pris : Från ca R1050 per person och natt.


HEAD OVER HILLS*****

head over hills ute

Lyxigt Guesthouse som ägs av svenska paret Martin och Therese.

Fantastiskt läge längst ut på det som kallas för “The Heads” med utsikt mot lagunmynningen och havet. Flesta rum har havsutsikt och är utrustade med alla bekvämligheter man förväntar sig av ett lyxigare guesthouse.

Pris: Från R2500 per person och natt inkl frukost.

Vill ni ha fler boendeförslag el boka något annat boende än det vi har med på hemsidan är det bara ni tar kontakt med oss.