Safari, Kapstaden och Vindistrikten- inkl alla transfers

safari, kapstaden och Stellenbosch

Även om de flesta kunder gillar att hyra en bil och köra omkring på egen hand, har vi ett flertal kunder som inte känner sig bekväma med vänster trafiken, el som helt enkelt helst slipper köra bil på semestern. För dessa kunder har vi nu satt ihop en rundresa utan hyrbil. Man får helt enkelt transfer mellan de olika stoppen.

En rundresa i Sydafrika- utan hyrbil

Resan är baserad på en 2-veckors semester och man börjar med spännande Safari i Krugerområdet, flyger vidare  till fantastiska Kapstaden och avslutar resan med några avkopplande dagar i Sydafrikas vackra vindistrikt och landets näst äldsta stad: Stellenbosch.

JOHANNESBURG

DAG 1.  Ni landar i Johannesburg där ni vilar upp er efter den långa resan. Ert boende ligger en kort transfer från flygplatsen och på hotellet finns en restaurang och självklart också en pool att svalka sig i.

1 natts boende på Sunrock B&B ***

 

SAFARI

DAG 2. Idag blir det en tidig start och ni får en transfer tillbaka till flygplatsen för att påbörja resan i buss till krugerområdet. Denna busstransfer tar lite drygt 6 timmar med ett par korta toalettstopp längs vägen.

Ni spenderar 3 underbara dagar/nätter med spännande safari på Nthambo Tree Camp****.

nThamboTreeCampLodge

 

Denna lodge består av endast 5 individuella “träd kojor” som förstärker vildmarks-känslan och det är häftigt att ligga och lyssna på olika djurläten i den afrikanska natten. Alla rum har egen toalett och dusch och det finns eluttag som drivs från solpaneler.

Nthambo Safari

 

Ni anländer till lodgen strax efter kl l 14 då ni blir serverade lunch och senare på eftermiddagen är det dags för er första Safari el “Game Drive”. All safari görs i öppna jeepar med en specialutbildad safari guide el sk “Ranger”.

lejonungar

Denna safari tar ca 3 timmar och ni är tillbaka i lagom tid för middag. Middagen serveras runt ett stort bord där alla sitter tillsammans och senare under kvällen när lägerelden tänds, är det kul att lära känna nytt folk och utbyta erfarenheter från dagens äventyr.

DAG 3. Ni blir väckta tidigt och åker direkt ut på safari i hopp om att få syn på några av de djur som är mer aktiva under natten (Lejon, leopard, hyenor m.m) Även denna safari tar ca 3 timmar och ni äter sen frukost/ brunch när ni är tillbaka på er lodge.

Kruger safari

 

Mitt på dagen har ni tid att koppla av. Kanske ta ett dopp i poolen el läsa en bra bok.

 DAG 4. Samma program som föregående dag.

KAPSTADEN

DAG 5-9. Efter er sista morgonsafari och frukost får ni en transfer till Hoedspruit flygplats, där ni tar ett flyg till  vidare till Kapstaden.

(Flyget ingår ej och bokas av kunden själv hos antingen www.flysaa.com el www.flycemair.co.za ).

Vid ankomst i Kapstaden blir ni mötta av våra samarbetspartners och får en transfer till ert boende för de nästkommande 5 nätterna: An African Villa.****

silver-bedroom

An African Villa är ett mysigt Guesthouse på gångavstånd till flera bra restauranger och många av stadens turistattraktioner. Alla rum är utrustade med A/C och på innergården finns en liten “Plunge pool” man kan svalka sig i.

Ni spenderar 5 nätter i Kapstaden och under dessa dagar har ni tid att åka upp på Taffelberget, ta city sightseeingbussen runt stan, Shoppa nere vid Waterfront, Åk ut till Robben Island, besök Godahoppsudden och mycket mer.

 

Underbara Kapstaden

 

STELLENBOSCH

 

DAG 10- Ni checkar ut från An African Villa och får en transfer till Stellenbosch som ligger drygt 45 minuters bilresa från Kapstaden. Här avslutar ni resan med några trevliga dagar mitt i Sydafrikas vindistrikt och det mysiga boendet på Hunneyball House***+.

 

Hunneyball House rum

Detta Guesthouse ligger på gångavstånd in till centrum och all mysiga små caféer, restauranger och butiker.

Rummen på Hunneyball House är rymliga och på plats är det trevliga svensk-sydafrikanska värdparet Marie och Jim.

Här bor ni i 3 nätter.

Sydafrikas vindistrikt ligger i närheten av Kapstaden

DAG 11– Efter frukost blir ni upphämtade för en heldag i vindistrikten med engelsktalande guide (Går även att boka svensktalande guide för en extra kostnad). Ni får en guidad tur där ni besöker ett vackra vingårdar och självklart får ni även prova på ett flertal viner. Lunch ingår. Ni är tillbaka på ert Guesthouse sen eftermiddag.

DAG 12- Dagens inbokade aktivitet är en trevlig vandringstur med lokala guiden Hanli som berättar mer om Stellenbosch intressanta historia, samtidigt som ni får smaka på lokala delikatesser på de ställen hon väljer att stanna till vid under promenaden.

Hanli sites and bites

 

En väldigt annorlunda och underhållande eftermiddag. Resten av dagen till eget förfogande.

DAG 13- Nu har det tyvärr blivit dags att ta farväl av Sydafrika (för denna gång). Ni blir hämtade från ert boende på Hunneyball House och får en transfer ut till flygplatsen.

I denna paketresa ingår följande:

 • 1 natts boende på Sunrock B&B***.
 • Transfer från Johannesburg till safari lodgen.
 • 3 nätters Safari paket på Nthambo Tree Camp**** där boende, alla måltider och 2 safaris per dag ingår.
 • Transfer från er safarilodge till Hoedspruit flygplats
 • Transfer från flygplatsen till ert boende i Kapstaden
 • 5 nätters boende i ett Silver rum på An African Villa****, inkl frukost, Kapstaden
 • Transfer från Kapstaden till ert boende i Stellenbosch.
 • 3 nätters boende på  Hunneyball House***+ inkl frukost, Stellenbosch
 • 1 heldags guidad vintur inkl provningar och lunch.
 • 1 stadsvandring inkl lokala delikatesser i Stellenbosch.
 • Transfer från Stellenbosch till flygplatsen.

Pris: Från R24 200 per person

(Ca 16750 kr per person enligt gällande valutakurs maj 2018).

 

Ovan priser gäller fram till Dec 2018, för resor efter 1 jan 2019 får man räkna med en prisökning på ca R1200 per person.  

Detta paket inkluderar inga flyg, varken internationella el inrikesflyg utan detta bokas av kunden separat.

Priset för ovan paket varierar en del beroende på vilken tid på året man reser och aktuell växlingskurs så ta kontakt med oss så ger vi er ett exakt pris utifrån era datum.

Det går naturligtvis också bra att lägga till extra dagar på något av stoppen, el kanske lägga till ytterligare ett stopp i Kapstaden med omgivning. Vi syr helt enkelt ihop ett paket som passar just er!

VÄLKOMNA!