Stora Krugerpaketet

För den som vill lägga lite extra krut på en riktigt häftig safari-upplevelse, finns vårat Stora Krugerpaket. 

Under den här resan spenderar man sammanlagt 5 nätter i Krugerparken med omgivning, uppdelat på två olika lodger.

Den ena lodgen ligger i Timbavati Private Game Reserve i närheten av Hoedspruit, medan den andra lodgen ligger i ett privat område mitt inne i själva Krugerparken, i de södra delarna av parken.


ANKOMST I JOHANNESBURG

Dag 1– Ni landar i Johannesburg där ni blir mötta och får en transfer till ert första boende i närheten av flygplatsen så att ni hinner ta igen er efter resan. Boende på Sunrock B&B***.

Detta är ett enklare B&B som fungerar ok för en övernattning.

DAGS FÖR SAFARI!

Dag 2- Tidig start på dagen och en kort bilfärd tillbaka till Johannesburg flygplats för vidare transfer till er Safari Lodge som ligger i Timbavati Private Game Reserve, ca 6-7 timmars bilresa bort. Detta reservat ligger granne med Krugerparken och bildar det som kallas för “Greater Kruger National Park”.

Kruger safari

Det finns inga stängsel mellan parkerna, utan djuren kan röra sig fritt emellan. Vid gaten till Timbavati blir ni mötta av personalen på ert safari lodge som kommer vara ert hem för de nästkommande 3 dagarna: Umlani Bush Camp.***

Umlani är en sk ”Bush camp” där man inte har något stängsel runt lägret, utan djuren kan vandra fritt genom området (Ett högre elefant stängsel finns för att hålla elefanterna borta eftersom de tidigare förstört vattenrör och orsakat en hel del skada i lägret).

Pool area, Umlani Bushcamp

För att förstärka känslan av att vara ute i vildmarken har hyddorna heller ingen elektricitet. Har man kameror som behövs laddas så kan detta göras i receptionen och i hyddorna finns lyktor som personalen tänder på kvällen. Detta är safari som man föreställer sig att det ska vara!

Boendet på Umlani är hyfsat enkelt men ändå bekvämt med egen toalett och utomhus dusch. 

På området finns även en pool man kan svalka sig i och en stor altan man kan sitta vid och spana efter djur.

Traditionella hyddor på Umlani Bush Camp

Traditionella hyddor på Umlani Bush Camp

På Umlani ligger all fokus på djur och natur och är här får man verkligen en fantastisk vildmarks upplevelse!

När ni checkat in och installerat er i er lilla “hydda” är det först dags för lite lättare lunch och sedan åker man ut i öppna safari jeepar på en 3 timmars eftermiddags safari.

Spännande safari i öppen jeep

Efter ca halva tiden, stannar man någonstans för att titta på solnedgången och er guide har med sig lite snacks och dryck för det som kallas för en “Sun downer”.

I ert safari paket har ni “all inclusive”så alla måltider och även dryck är inkl (lokala ölsorter, vin, läsk och vatten).

När ni återvänder till lägret efter safarin har det dukats upp för middag och eftersom detta är ett litet, personligt lodge, så sitter alla och äter tillsammans uppdelade på två större bord.

Man träffar människor från hela världen och det är kul att utbyta erfarenheter och historier.

Efter middagen kanske man tar sig en sängfösare och sitter runt elden och lyssnar på den afrikanska natten en stund innan det är dags att krypa till kojs.

DAG 3: Ni blir väckta tidigt (ofta innan kl 06.00) och efter en kopp kaffe el te, sätter ni er i jeeparna för att hinna ut i bushen innan solen går upp.

Det är nu på morgonen som de flesta djur är som mest aktiva och det är lättast att få syn på lejon, leoparder och andra kattdjur.Zebror dricker

Även denna “Game Drive” tar ca 3 timmar och när ni återvänder till lägret, serveras en stor frukost. (Vill ni så brukar guiden även erbjuda lite safari till fots innan frukosten).

Efter frukost har ni några timmar för er själva och vissa passar på att ta en liten tupplur (ni gick trots allt upp i ottan) ett dopp i poolen, eller kanske bara läsa en bra bok med utsikt över bushen.

På eftermiddagen serveras lunch/Afternoon tea och sedan upprepas samma procedur från dagen innan med eftermiddags safari och middag.

Har man riktig tur så får man syn på leopard

                             

DAG 4: Ytterligare en dag ute i bushen. Upplägget ser ut på samma sätt som de tidigare dagarna. Ni kommer göra hela 6 sk “game Drives” under er tid på Umlani.

Är man riktigt äventyrlig av sig, kan man spendera en av nätterna ute i det fria i den “trädkoja” som finns en bit ifrån lägret. Att ligga ensam i den afrikanska natten blir garanterat ett minne för livet!

PANORAMA-RUTTEN

DAG 5: Efter er sista morgonsafari och frukost, blir ni upphämtade av er privata guide som kör er till ert nästa boende. På väg dit kommer ni köra via Panorama-rutten och Blyde River Canyon. 

Blyde River Canyon

På kvällen kommer ni fram till ert boende i White River: Nut Grove Manor****. Härligt guesthouse som även har en egen restaurang. 

KRUGERPARKEN

DAG 6 & 7: Efter frukost blir ni upphämtade för en transfer till ert nästa safari-äventyr! Ni ska spendera 2 nätter på Lukimbi Safari Lodge****+ som ligger i en privat del av Krugerparken.

lejonunge

På väg dit kommer ni köra igenom den statliga delen av Krugerparken och under resans gång gäller det att hålla ögonen öppna efter olika djur. 

 

 

Ni spenderar 2 härliga dagar på Lukimbi och här ser det dagliga programmet ut ungefär som på Umlani med en morgonsafari och en eftermiddags safari. Sammanlagt gör ni 4 safaris (Game Drives). 

 

DAG 8: Efter er sista morgonsafari blir ni upphämtade för en transfer till Kruger Mpumalanga Airport (MQP) där ni tar ett inrikesflyg vidare till Johannesburg för vidare resa hem, el kanske ska ni fortsätta er resa i Sydafrika.

Tips! Vill man besöka Viktoriafallen så finns det direktflyg från denna flygplats till Livingstone.

Flyget bokar ni på egen hand och vi rekommenderar att man inte bokar något flyg före kl 13.30 för att hinna med morgonsafarin innan ni checkar ut. 


I detta paket ingår följande:

  • En natts boende på Sunrock B&B*** inkl frukost, Johannesburg
  • 3 nätters safaripaket på Umlani Bush Camp*** inkl transfer från Johannesburg. Timbavati Private Game Reserve. Alla måltider dryck och safari ingår på Umlani.
  • Conservation fee på Umlani Bush Camp.
  • Transfer från Umlani Bush Camp till Nut Grove Manor via Panorama rutten.
  • 1 natts boende på Nut Grove Manor**** inkl frukost, White River
  • Transfer från Nut Grove Manor till Lukimbi Safari Lodge.
  • 2 nätter safari på Lukimbi Safari Lodge****+, Krugerparken. Här ingår alla måltider + 2 safaris per dag (Dryck ingår ej)
  • Transfer från Lukimbi Safari Lodge till Kruger Mpumalanga Airport (MQP).
  • Välkomstpaket med vouchers, kartor och annan nyttig information
  • 24 timmars svensktalande jourtelefon

Pris: Från R31 500 per person   (ca 21700 kr per person enl gällande valutakurs feb 2018)


Bra att veta:

På safari är det kutym att ge dricks till personalen vid lodgen (om man är nöjd dvs) och den rekommenderade summan är ca R200-R300 per person och dag.
Denna dricks får alla som jobbar på lodgen ta del av. Det kan vara bra att ta med detta i beräkningen också.
Priset för ovan paket varierar en del beroende på vilken tid på året man reser och aktuell växlingskurs så ta kontakt med oss så ger vi er ett exakt pris utifrån era datum.
Vill man slippa den långa transfern mellan Johannesburg och safarin, rekommenderar vi att man bokar inrikesflyg till Hoedspruit. Detta brukar kosta ca R1500-2000 enkel väg och detta flyg kan vi hjälpa er hitta men ni bokar själva.
Inrikesflyg till och från Hoedspruit hittar man hos:
www.flycemair.co.za
www.flysaa.com 
Flyg från Nelspruit (Kruger Mpumalanga airport) hittar ni exemeplvis hos: MOMONDO
Det går även att få ner priset en del om man väljer lite billigare lodger. 

VÄLKOMNA!