Safaripaket Shamwari

3-NÄTTERS LYXIGT SAFARIPAKET

Om man verkligen vill unna sig något extra på sin Sydafrika-resa, rekommenderar vi detta paket med 3-nätters safari i ett av Sydafrikas allra bästa viltreservat: Shamwari Private Game Reserve*****.

 

Shamwari ligger drygt en timme utanför Port Elizabeth, som man enkelt når med inrikesflyg från Kapstaden el Johannesburg. Reservatet ligger i ett helt malaria-fritt område och på det 25000 hektar stora området, finns 6 olika lodger att välja mellan, alla byggda i lite olika stil och olika målgrupper.

 

Shamwari är bl a känt från TV och serien: “Shamwari: ett liv i det vilda” som ses på Animal Planet, och hit har även många kändisar åkt för safari.

 

I det här paketet har vi valt Beyethe Tented Camp som är en romantisk lodge där man bor i lyxiga tält, fullt utrustade med alla bekvämligheter man förväntar sig på ett boende av denna klass. Man har även en egen liten plunge pool man kan doppa sig i.

Dag för dag program

Dag 1- Ni landar i Port Elizabeth där ni blir mötta och får en transfer direkt till Shamwari där ni checkar in lagom för en sen lunch. (Man ska helst se till att boka ett flyg som landar senast kl 12.30 för att hinna till safarin i tid).

Shamwari game drive elephant

Efter lunch är det dags för er första safari el sk “Game Drive” som det också kallas. Safarin görs i en öppen jeep tillsammans med en enormt kunnig guide som berättar om reservatet och de olika djuren ni får syn på.

En Game Drive brukar ta ungefär 3 timmar och någon gång under safarin, stannar man och går ur jeepen för att sträcka på benen och läska sig med en kall dryck och lite snacks i solnedgången. Detta kallas för “Sun downer”.  Ni är tillbaka på lodgen lagom till middagen som serveras i den vackra matsalen.

På Shamwari ingår alla måltider men dryck får man själv betala på plats.

Shamwari walking safari

Dag 2- Väckning kl 06.00 (ibland tidigare) Ni blir väckta och sedan samlas man för en snabb kopp kaffe el te, innan man ger sig ut på morgonsafari. Det är nu man har chansen att få syn på några av de mer sällsynta djuren som är  aktiva på natten. Ibland erbjuds ni att gå ur jeepen för en kortare “walking safari”.

Även morgonsafarin tar nästan 3 timmar och frukost serveras efter safarin.

Efter den goda frukosten har man lite ledig tid och antingen kan man njuta av sol och bad och avkoppling på rummet, eller så kan man unna sig någon av alla behandlingar som erbjuds på SPA´t.

Shamwari rehabilitation centre

Under era dagar här har ni dessutom möjlighet att besöka Shamwari rehabilitation centre där man tagit hand om diverse skadade djur.

Här jobbar veterinär och personal med djur inte bara från Shamwaris reservat, men även andra delar av provinsen och målet är att kunna släppa ut sina patienter ute i det fria igen.

På eftermiddagen äter ni lunch, innan gårdagens procedur upprepas med en game drive, följt av middag.

 

Dag 3– Ni blir återigen väckta tidigt för morgonsafari och resten av dagen har samma upplägg som dagen innan. En morgonsafari, frukost, lite ledig tid för avkoppling, lunch och eftermiddags safari + middag.

Spa behandlingar

Dag 4– Efter er sista morgonsafari och frukost, är det dags att ta farväl av Shamwari och få en transfer tillbaka till Port Elizabeth flygplats.

Ni kommer garanterat åka därifrån med massor av underbara minnen!

Man ska se till att inte boka några flyg innan kl 13 för att slippa stressa ifrån safarin på morgonen.

 

I det här paketet ingår:

  • Transfer från Port Elizabeth Flygplats till Shamwari Game Reserve
  • 3 nätters boende i ett Luxury tent på Beyethe Tented Camp, inkl alla måltider, te & kaffe och 2 safari-aktiviteter per dag (inkl dryck/ sundowner). Sammanlagt 6 Game drives/safaris.
  • Transfer tillbaka till Port Elizabeth flygplats.

 

Pris: Från ZAR 21495.00 per person i dubbelrum (ca 14615 kr per person enl valutakurs feb-17)

 

Det här paketet är perfekt att kombinera med något av våra Startpaket i Kapstaden, el att man byter ut safarin ur det HÄR paketet till Shamwari och på så sätt får ett paket som innehåller safari, vindistrikten och Kapstaden– inklusive alla transfers.

Möjligheterna är många, så ta kontakt med oss så sätter vi ihop ett paket som passar just Er.

 

VÄLKOMNA!