Intervju i NWT

För några månader sedan, när vi passade våra vänners vingård nere i Sydafrika, fick vi besök av journalisten Eva som skrev en artikel om oss till en av lokaltidningarna i Värmland. Det var ett väldigt trevligt samtal och kul att få reflektera lite över svårigheter och motgångar man haft som egen-företagare, men att också kunna konstatera att vi har världens roligaste jobb!

Idag publicerades artikeln som kan ni läsa HÄR.

NWT

Sydafrika är billigare än någonsin

Vi har tidigare tipsat om Minnas julkalender där hon varje dag öppnar en ny “lucka” med Sydafrika-tema och i dagens lucka skriver hon om priserna i Sydafrika.

Just nu är nämligen den sydafrikanska valutan (ZAR) svagare än på länge (1 ZAR är ca 0.57kr)  och för oss svenskar betyder det att det mesta är betydligt billigare där nere än hemma i Sverige.

Bensinen kostar under 8kr/ litern…Man kan äta en Big Mac och Co för 25 kr, dricka en öl på restaurang för knappt 10kr och att bo på ett 5 stjärnigt hotell, kostar ofta inte mer än 800-900kr per person och natt!

blogg collage

De låga priserna gör också att det nu är mer prisvärt än någonsin att åka på safari i Sydafrika, jämfört med några av de andra safari-destinationerna som många är bundna till amerikanska dollarn.

Så om ni funderar på ett prisvärt resmål i vinter där ni kan njuta av god mat och dryck och bo bra, samtidigt som ni kan fylla på er D-vitamin konto…åk till Sydafrika!

 

50% rabatt på safari

Billig Safari i Krugerområdet

Gör en spännande 3-nätters safariSausage Tree Tented Camp och få den tredje natten för halva priset.

Sausage Tree Tented Camp är ett prisvärt safari-alternativ där man bor i lyxiga tält med eget badrum. Detta safari ligger i Balule Private Game Reserve som är ett viltreservat i det populära Krugerområdet. Reservatet angränsar till den kända statliga parken och här har man tagit bort stängslen mellan de två så att djuren ska ha ett ännu större område att röra sig på.  Här ingår alla måltider och 2 sk “game drives” el safaris per dag. En på eftermiddag/kväll och en tidig morgon innan frukost.

Sausage tree

På Sausage Tree bor man i luftkonditionerade tält.

Tälten är bekväma med ordentliga sängar, golv och egna badrum. Dessutom finns A/C för de allra varmaste dagarna.

Förutom guidad safari, erbjuds diverse spa-behandligar men också dagsutflykter till områden som Blyde River Canyon, djursjukhuset, Krugerparken m.m

Pris på Sausage Tree Tented Camp: R2150 per person och natt inkl boende, alla måltider och 2 safaris per dag.

Erbjudandet om halva priset för den tredje natten är giltig på bokningar fram till 19 dec 2015 och måste bokas senast 30 juni 2015.

3 nätters boende kostar då: ZAR 5375.00 per person  (ca 3900kr)

Behöver man ha en transfer från Johannesburg så kostar 3 nätters paket på Sausage Tree Camp inkl busstransfer till och från Johannesburg  R7075.00 per person. (ca 5100kr).

 

Kontakta oss på: info@sydafrikaexperten.se

 

VÄLKOMNA!

Minnas Julkalender- Allt du behöver veta om Sydafrika

Ni har väl inte missat Minnas julkalender där hon skriver om diverse Sydafrika-tips ända fram till jul?

Hittills har hon skrivit lite om varför man ska resa till Sydafrika, hur det fungerar på restauranger, om att hyra bil, tipsat om safari och golf m.m

Alla hennes inlägg i julkalendern hittar ni HÄR och även om ni inte planerar en resa till Sydafrika just nu, kan den vara bra att kika på när det väl börjar bli dags.

Lucka 10

Dagens lucka handlar om priserna i Sydafrika där ni får bra exempel på vad saker och ting kostar.  Sydafrika är fortfarande ett väldigt prisvärt resmål där man får mycket för pengarna!

 

 

Vi fyller år!

Nu i september är det 5 år sedan vi startade Sydafrikaexperten och i dagarna börjar vår sjätte säsong!

Känns fantastiskt kul att min dröm om att få driva eget gått i uppfyllelse och att det finns ett så stort sug efter resor till Sydafrika 🙂

Vill framförallt tacka alla våra kunder som valt att resa med oss och som varit så snälla och spridit vårt namn. Ni är de bästa ambassadörerna man kan ha så ett STORT TACK för att ni gjort det möjligt för oss att ha världens roligaste jobb!

sydafrika_elefantlogga-liten1

 

 

Födelsedagar ska firas och så även denna.

Just nu erbjuder vi därför 10% rabattALLA safaribokningar som görs under september månad.

För att erhålla denna rabatt så ska ni ange följande bokningskod: JUBILEUM när ni är i kontakt med oss.

Nu ser vi fram mot en riktigt fartfylld och spännande säsong och ytterligare 5 år!

 

jubileum

Stort tack till alla våra trevliga kunder!

 

Att hitta Flyg till Sydafrika

Vi bokar i dagsläget inga flyg till Sydafrika, utan det får kunden ordna på egen hand och sedan kan vi hjälpa till med resten. Boende, hyrbil, aktiviteter m.m.

Men självklart kan vi ge tips om vart man hittar billiga flyg, och ser vi något erbjudande hos något av de större flygbolagen, så brukar vi tipsa om detta på vår Facebook sida.

Bland alla de olika jämförelse-sajter som man har att välja mellan, så har vi på senare tid använt Momondo som vi tycker är enkla att använda och bra på så vis att man kan söka på Multi-city stopp. Perfekt om man exempelvis vill flyga till Johannesburg men hem från Kapstaden.

 

 

 

Viktig information om man ska resa med barn till Sydafrika

Sydafrika har alldeles nyligen infört nya regler vid in och utresa ur Sydafrika om man reser med barn under 18 år. Dessa regler kommer börja gälla 1 juni 2015 och utan de handlingar som krävs, kan barnet nekas inträde till landet.

Dessa nya regler ska förhoppningsvis hjälpa till att minska handel med barn, som tyvärr är ett stort problem i vissa delar av världen.

ALLA barn under 18 år som reser in el ut ur Sydafrika,  visa upp ett “Unabridged Birth Certificate” där det står vilka barnets föräldrar är. 

Reser barnet med bara en av sina föräldrar/målsman, måste man även kunna visa upp ett “medgivande brev” från den andra föräldern som säger att det är ok att resa. Skulle barnet resa med någon annan än sina föräldrar/målsman, behövs medgivande brev från båda föräldrarna.

Mer information om dessa regler hittar ni HÄR.

Eftersom vi i Sverige inte får “Unabridged birth certificates” när barn föds så ska det, om jag förstått det rätt, räcka att beställa ett personbevis på engelska som är stämplat och underskrivet av skatteverket. Detta kan inte beställas el skrivas ut på egen hand, utan måste beställas antingen via telefon el att man går in på ett av Skatteverkets service kontor. 

Denna regel har som sagt inte börjat gälla än så vet inte med säkerhet hur det kommer fungera men planerar ni en resa ner till Sydafrika med familjen under senare delen av nästa år, så är detta något man måste ordna med.

Reseberättelse

Alltid lika kul när kunder hör av sig med positiv feedback och intressanta reseskildringar.
Häromdagen fick vi bifogat mail från familjen U som reste med oss i nov förra året.
Stort tack Eva för er feedback och kul att ni var så nöjda med Sydafrikaexperten 🙂

Familjen besökte bl a Pumba Private Game Reserve där de hade turen att få se vita lejonungar.

gallery_5_238_CUBS NOMA

Deras reseberättelse hittar ni här: Kapstaden november 2013

 

Res till Sydafrika med barnen

Under de senaste åren har vi på Sydafrikaexperten märkt av ett ökat intresse från barnfamiljer.

Tidigare var majoriteten av våra kunder äldre par som rest mycket tidigare men som kände sig lite osäkra på Sydafrika och som tyckte det kändes skönt att få hjälp med planeringen av sin Sydafrika-resa.

Safari på privat lodge blir ofta ett minne för livet

Safari på privat lodge blir ofta ett minne för livet

Idag är det väldigt blandad kompott och just under skol-loven har vi många familjer med såväl lite yngre barn (4-12 år) som tonåringar som bokar sina resor hos oss. Sydafrika är ett väldigt tacksamt land att resa till på det viset. Finns något för alla.

Stora som små.

Spännande aktiviteter, vacker natur, bra mat och dryck, djur, härligt klimat m.m. Faktorer som tillsammans gör att resan oftast blir mycket minnesvärd och annorlunda.

För att ge lite inspiration och idéer till er som funderar på en resa till Sydafrika med barn, har vi nu satt ihop en rundresa som är baserad på en familjeresa för 2 vuxna och 12 barn under 12 år.

Detta är självklart bara ett exempel på hur en resa kan se ut, och vi sätter gärna ihop el ändrar reserutten så att det passar just dig och din familj.

I paketet ingår följande:

  • Transfer från flygplatsen till ert boende i Kapstaden
  • 4 nätters boende i ett familjerum på Southern Sun Waterfront****, inkl frukost för de vuxna (barnens frukost kostarR100 per barn och dag), Kapstaden
  • 2 nätters boende på Spier Hotel**** inkl frukost, Stellenbosch. 
  • 1 natts boende på La Pension B&B***+ inkl frukost, Oudtshoorn
  • 3 nätters beonde på Cinnamon Boutique Guesthouse**** inkl frukost, Wilderness
  • 1 natts boende på At The Woods Guesthouse*** inkl frukost, Storms River Village
  • 2 nätters safaripaket på Kariega Private Game Reserve inkl boende, måltider och 2 safaris per dag, Kariega
  • Välkomstpaket hemskickat innan avresa med kartor och tips på aktiviteter och annan nyttig information.
  • 24-timmars svensktalande jourtelefon på plats i Sydafrika.

PRIS: Från ZAR 44 000.00 för hela familjen ( Ca 26500 kr enligt gällande valutakurs feb 2014)

För mer detaljerat program, läs mer HÄR

 

VÄLKOMNA!

 

10% rabatt på alla Safari-bokningar

Just nu erbjuder vi 10% rabatt på alla safaribokningar i Sydafrika mellan maj-aug. 

Safari i Sydafrika

Safari i Sydafrika

 

Detta är på många sätt bästa tiden på året för safari eftersom det i Krugerområdet är torrt och inte lika högt gräs och mindre buskage så generellt lite enklare att se djuren.

Vi har bl a ett Safaripaket som inkluderar en natts boende i Johannesburg och sedan t/r transfer  + två el 3 nätters safari i en lodge i det som kallas för Greater Kruger National Park.

Rabatten gäller för all safari i hela Sydafrika, förutom boende inne i nationalparkerna.

Andra populära områden att besöka är Pilanesberg och Madikwe, som båda ligger på köravstånd från Johannesburg.

 

Ta kontakt med oss så hjälper vi er att välja det safarialternativ som passar er bäst.